Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Info na netu-Gekon. noční

Zdravím,
prosím máte někdo tipy na nějaké slušné stránky ohledně Gekončíků?Mám na mysli nejlépe něco od zkušených chovatelů (blogy atd.) kde bych načerpal všechny potřebné informace?Léta jsem choval hady a teď bych si rád zase něco pořídil, ale něco méně náročného.Hadům jsem dopřával dost prostoru a to teď nemůžu, takže mi zatím nejlépe vycházejí gekončíci kde mi bude stačit jedno teráko 100/50/50 napořád.
Něco málo jsem načetl tady, ale rád bych něco uceleného.
Díky

Předmět Autor Datum
Nikdo se k nicemu nema - tak as ja, no... ...po netu se toho vali spousta, a vseobecne v tom dulezi… poslední
lucifer 08.02.2019 22:03
lucifer

Nikdo se k nicemu nema - tak as ja, no...

...po netu se toho vali spousta, a vseobecne v tom dulezitem si neodporuje. Gekoncici jsou velmi vdecni chovanci, staci dodrzet par zakladnich veci a budou roky delat radost. Jsou velmi nenarocni, s vyjimecne mirnou a zvedavou povahou. Co je potreba dodrzet: teplotu v rozpeti 25 - 30°C, s pripadne vyhrevnym kamenem kde bude i o neco vic. Pocet ukrytu v terariu odpovidajici minimalne poctu zvirat - pote je v pohode chov v skupine (ale vzdy jen s maximalne jednim samcem, klidne pouze samicky, pokud nechcete odchovavat). Minimalne jeden ukryt "vlhky", s vlhkym mechem jako kladiste, a taky kvuli bezproblemovym svlekum. Krmeni - hmyz, lze krmit i dlouhdobe moucnymi cervy. Miska s vodou, miska s mineralni smeskou. A to je vlastne vse. (substrat - osobne nepouzivam nic - jen lino na dne, a mensi vrstvu ricniho pisku v "kakacim koutku". Vyhnout se lignocelu.) Do 100x50cm muzete dat klidne 5-6 gekonciku.

ad. osvetleni - neni az tak podstatne, je to nocni druh = neni potreba resit UV a podobne, jen aby bylo citelne oddeleni denni a nocni doby - spinacky a cyklus cca. 12/12hodin. Pres noc se mne osobne osvedcilo velmi slabe LED prisvetleni - on je to spis "soumracny" druh nez vylozene nocni, v uplne tme nevidi samozrejme nic. Jako zdroj tepla, pokud je potreba i pres noc (dle podminek/umistneni terarie) jso dobre ExoTerra Night Glo zarovky. (velmi dobre i jako zdroj IR osvetleni, pokud chcete sledovat deni nejakou infrakamerou ;-) viz http://zoo.peklo.biz/?page=cam6 - pokud je obraz cernobily, je "noc" a sviti v infra 15W Night Glo )

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru