Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevím si rady s Agamou

Zdravím, mám doma agamáka přes dva roky, dostala jsem ho jako dárek uplně maličkého, takže věk bude cca odpovídat tomu jak dlouho ho mám. Vždycky byl hodný, spíše povaleč, ale poslední měsíc opravdu nevím co s ním. Ráno jak se vzbudí, tak začíná jeho náplň celého dne dokud večer neusne - a to je neustálé zběsilé škrábání na sklo, skákání na vrchní pletivo terárka a hledání cesty ven, terarko je během chvilky vzhuru nohama, několikrát se mu podařilo rozbít i žárovky tím, že vyloženě skáče do výšky. U toho jak škrábe, tak pořád pohybuje hlavou nahoru a dolu a černá mu lalok. Myslela jsem že je nespokojený s terárkem, takže proběhla rekonstrukce za větší, nové uvb žarovky a tepelne žárovky a denni světlo, větrání...nevím co více mu dopřát. Nadšení z nového mi vydrželo asi první dvě minuty než se rozkoukal. Když mu otevřu terarko aby šel ven, nechce, jen sedí a čučí a po chvilce si jde škrabat jinde do rohu. Každý den ho pouštím aby se teda trošku vybil i když z terarka prostě nechce.Venku buď sedí na místě a nebo hledá nejbližší místo kde si zaleze a tam je dokud ho nevrátím zpět do terarka kde začne opět škrabaci rituál. Poslední dny už i běhá po místnosti a škrábe na stěny i na nabytek, u toho je samozřejmě černý jak uhel a kyve hlavou. Žere normálně, cvrčky obalené v Reptivite i zelené a zeleninu ( pokud ho teda dřív nestihne cele rozdupat a rozsypat po terarku). Ale na to jak žere, tak se opravdu hodně málo vyprazdnuje co si tak všímam. Už trpím zoufalstvím, spolubydlici už ho nemužou vystát jelikož dělá od rána do noci bordel, máme kočky takže človek musí davat pozor aby někde zase neutek, navíc co investuju tak to rázem zničí, zbavit se ho ale nechci pokud to vyloženě nebude nutné. Neví někdo co s ním?

Předmět Autor Datum
Nevidi se nahodou v nejakem zrcadle? Svuj odraz v necem, kdyz je v terarku?
lucifer 14.02.2019 08:01
lucifer
To si nemyslím, už jsem to i testovala jestli třeba něco nevidí, pro co by se chtěl dostat, nebo jes…
Markie 14.02.2019 21:42
Markie
Bylo by foto terarka, a agamy? Podminky OK - teplota, osvetleni? Jako - to chovani, tak muze vyvadet…
lucifer 14.02.2019 22:30
lucifer
Tak tento istý problém mám aj ja Markie, ibaže u mňa sa v tomto období takto správa 8 ročná samica.… poslední
Gaos 16.03.2019 13:32
Gaos

To si nemyslím, už jsem to i testovala jestli třeba něco nevidí, pro co by se chtěl dostat, nebo jestli nevidí někde sebe. Nicméně tím že to děla po celem terarku a vyloženě i skače do pletiva a škrábe se ven,tak tím to asi nebude.

Tak tento istý problém mám aj ja Markie, ibaže u mňa sa v tomto období takto správa 8 ročná samica. Vyprázdňuje sa cca 1x mesačne občas zožerie trochu zeleniny, občas pár kúskov jablka či hrušku, občas cvrčka, červa a začala odmietať švábov. Dúfam, že ju to po čase prejde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru