Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Infračervený teploměr --- máte zkušenosti?

Ahoj, hledal jsem teploměr na měření terárka.Vzhledem k tomu, že terárko nebude jedno, pokukuju po něčem univerzálním.Došel jsem na infra.
Teď ale nevím, podle čeho odvodit teplotu v terárku, pokud bych ho pořídil.Pokud naměřím na rašelinu bude zřejmě ukazovat jinou teplotu, než když ho namířím na úkryt z květináče, nemluvě o tom, že terárko je skleněné, takže i zadní 3D stěnu bude určitě chladit.
Takže má někdo zkušenost? Něco ve smyslu....teplota rašeliny je cca o "X" stupňů menší, než teplota vzduchu v teráriu atd.
Díky

Předmět Autor Datum
Zkusenosti mam, na orientacni zjisteni teploty nejakeho povrchu to neni spatne, ale potrebujete spis… poslední
lucifer 18.02.2019 20:43
lucifer

Zkusenosti mam, na orientacni zjisteni teploty nejakeho povrchu to neni spatne, ale potrebujete spis vedet teplotu prostoru jako takovou. Nema smysl resit "raselina bude mit o X min/vic", z principu. Radeji bych nakoupil hrst digitalnich teplomeru z aliexpresu za dolar kus (vseobecne - nemeri spatne, s odchylkou do 1°C pouzitene jsou, za tu cenu neni problem mit je v kazdem terariu) , a infra jen jako doplnek - abych mohl snadno proverit teplotni gradient atd. - hodi se pri zarizovani noveho teraria, pri zmenach vybaveni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru