Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama pořád spí

Ahoj,
chtěla bych poprosit o radu. Přibližně před 14 dny jsme si pořídili první Agamu vousatou na fauna trzích od chovatele. Dle jeho slov jí jsou 2 měsíce. V tuto chvíli měří 18 cm a váží 29 gramů. Jí relativně normálně (ráno se jí teda moc nechce), ale večer sní 6-12 cvrčků. Terárko jsme si vyráběli sami podle všech dostupných informací na webu. Přijde nám zvláštní, že se agama celý den nějak moc nehýbe a většinu dne jen leží nebo spí na jednom místě. Je to u takhle mladé agamy normální?

Předmět Autor Datum
Pokud agama ochotne zere, vylucuje, tak je nejspis vse vicemene v poradku. Dulezite je dodrzeni podm…
lucifer 09.03.2019 19:07
lucifer
Dekuju za odpověď. Vylucuje jednou za den az dva. Co se tyce jidla, tak chce vetsinou jen vecer, ale…
Ája1002 11.03.2019 18:54
Ája1002
Vcelku mi to prijde OK, mozna o chup pridat na te teplote v prostoru - zkusit ty topne zarovky o stu… nový
lucifer 11.03.2019 19:23
lucifer
Moc dekuju za rady. Zarovku zkusime silnejsi a uvidime jestli to pomuze. Pripadne mu poridime kamara… poslední
Ája1002 11.03.2019 19:57
Ája1002

Pokud agama ochotne zere, vylucuje, tak je nejspis vse vicemene v poradku. Dulezite je dodrzeni podminek = dostatence osvetleni, spravna teplota, zdroj UV-B. Pomohl by blizsi popis zarizeni teraria a podminek v nem, nejlip i jeho fotka - ale predpokladam ze tam zadny zasadni problem nebude. Samotna jedna agama v terariu nema duvod k nejake prekotne aktivite.

Dekuju za odpověď. Vylucuje jednou za den az dva. Co se tyce jidla, tak chce vetsinou jen vecer, ale to si da az 15 cvrcku. Zeleninu ma k dispizici kazdy den, ale ta mu zatim moc nejede. V terariu mame plnospektralni zarivku. Jednu uvb zarovku, ktera je mezi dvemi vyhrevnymi zarovkami. Na nejchladnejsim miste je cca. 22 stupnu. Na nejteplejsim cca. 40 stupnu. Odvetravani je zepredu a zezhora.
Kdyz je venku z teraria, tak aktivita stoupa...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru