Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plesnivění substrátu

Dobrý den, mám terarijní substrát u correlophus ciliatus a začal mě plesnivět větrání bych řekl mám dostačující terarium je od exoterra? Nevíte v čem jiném to může bejt? Nebo jak tomu předejít? Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli substrát začal v teráriu plesnivět, pak je to evidentně kombinace dvou věcí - substrát je pří… nový
RITCHI 14.03.2019 18:52
RITCHI
Nikdy jsem na stěny nerosil...nikdy.Vždy na rašelinu...porosil a prohrábnul...porosil a prohrábnul.N… poslední
Rhaco1 14.03.2019 23:11
Rhaco1

Jestli substrát začal v teráriu plesnivět, pak je to evidentně kombinace dvou věcí - substrát je příliš mokrý a větrání je nedostatečné. Nic jiného v tom není. Vyšší vlhkostí v teráriu se rozumí především vlhkost vzduchu, nikoliv substrátu. Rosit je proto třeba spíš na stěny, případně na rostliny a substrát zbytečně nenamáčet. V dobře větraném teráriu s nepřemokřeným substrátem, k žádnému plesnivění dojít nemůže, a to ani při použití Lignocelu.

Nikdy jsem na stěny nerosil...nikdy.Vždy na rašelinu...porosil a prohrábnul...porosil a prohrábnul.Někdy jsem, před svlekem, rosil a to řádně, aniž bych na rašelinu šáhnul a nikdy jsem problém s plísní neměl.
Píšu to proto, že jsem to tak měl u skleněného terárka u užovky, kde bylo větrání jen nahoře terária.To beru celkem jako nedostatečné větrání, prakticky nulová cirkulace vzduchu.
U osb terárek jsem taky nikdy nerosil na zeď.Vždy na rašelinu...nikdy problém nebyl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru