Předmět Autor Datum
To vlevo dole, pokud je to lignocel tak vyhodit! A vpravo vidim akvaristicky kremicity pisek, ten by… nový
lucifer 11.03.2019 11:58
lucifer
Písek je vyvareny a prohnany přes sito. Kupoval jsem ho jako do piskoviste dcerce. V čem je špatný… nový
BigZahry 11.03.2019 12:10
BigZahry
A proč kytky nemají cenu? Vždyť třeba to Aloe je skvělý zdroj vody a v terarku to vypadá dobre (teda… nový
BigZahry 11.03.2019 12:30
BigZahry
Zase Lignocel :-D Lignocel je na prd, jako podestýlka.Jde o to, že pokud to budou tvojí fešáci po tr… nový
Rhaco1 11.03.2019 12:36
Rhaco1
Super, díky za upozornění. Když bych tedy na lignocel nanesl vrstvu písku, zamezim tím nechtěné spol… nový
BigZahry 11.03.2019 12:52
BigZahry
Jinak osvětlení teď je 2x reptile UVB 100 25 W 1x repti glo 5.0 UVB 15 W 1x Daytime Heat UVA 15W Ta… nový
BigZahry 11.03.2019 13:03
BigZahry
vymenit za Reptile UVB 100 25W (az tyhle doslouzi, ted skoda vyhazovat), ReptiGlo 5.0 15W je predpok… poslední
lucifer 11.03.2019 15:00
lucifer

To vlevo dole, pokud je to lignocel tak vyhodit! A vpravo vidim akvaristicky kremicity pisek, ten bych vyhodil taky. Davat tam jakekoliv zive kytky nema smysl. Vpravo ta vyhrevna zarovka - misto ni reflektorovou - obycejnou z elektra, at je dole pod ni vyhrivaci misto - ten kamen co tam je.

Písek je vyvareny a prohnany přes sito. Kupoval jsem ho jako do piskoviste dcerce.

V čem je špatný lignocel, používám ho do části teta už rok, roste v něm dobre to aloe, často je plný mladých výhonků a ty agame moc chutnají.

To myslíš úplně obyčejnou žárovku? A jaký výkon?

A proč kytky nemají cenu? Vždyť třeba to Aloe je skvělý zdroj vody a v terarku to vypadá dobre (teda me se to líbí :-D), navíc to Aloe má shodne požadavky na prostředí a vodu, jako Agama...

A ještě dotaz, je lepší to osvětlení vypínat a zapínat najednou (tak to dělám teď) a nebo by bylo lepší to vypnout a zapnout postupně třeba přes dva časovače? Popř. je vhodné vymyslet nějaké noční svícení?

Moc díky ta trpělivost ;-)

Zase Lignocel :-D
Lignocel je na prd, jako podestýlka.Jde o to, že pokud to budou tvojí fešáci po troškách polykat, hrozí zdravotní komplikace až smrt.Ted jsem to tu už někde psal.Prostě lignocel NE!!!!
Co se týče té žárovky, myslím, že by ti tam mohla stačit 40W, ale nejsem si jistý.Tou reflektorovou žárovkou myslel Lucifer klasickou "bodovku" nbb-r50-240v-40w-e14-frosted-p-26083.html
Dost hřeje i u menších watáží, takže pokud ji dáš toho druhého květináče zprava, měl by jsi mít na tom kameni teplotu přes 32 stupňů, ale je to jen odhad, budeš muset vyzkoušet.
Hlavně se nesekni u žárovek při nákupu...dávej si pozor ať nekoupíš LED žárovku.Pak by bylo jen světlo ale bez tepla :-)

Super, díky za upozornění. Když bych tedy na lignocel nanesl vrstvu písku, zamezim tím nechtěné spolknuti a muzu ho dal používat, jako medium pro aloe? Samozřejmě mimo místa kde hrabe před spankem, což je vlastně jenom pod těmi dvěma špalky vlevo dole, tam má vydlabanou díru...

Ok, dojedu odpoledne koupit bodovku, na lednu si dam pozor. Ale pro výhřev používám ten prvni (oranžový) květináč, ta lampa výš je pro UVB, často lehá přímo pod ni na ten koláč...

vymenit za Reptile UVB 100 25W (az tyhle doslouzi, ted skoda vyhazovat), ReptiGlo 5.0 15W je predpokladam ta linearka - trubice, vymenit za normalni bez UV, ale poradne svitici - vyuzit maximalne delku teraria, dat tam silnejsi, treba 90cm 30W, Narva BioVital nebo Sylvania Activa treba (nebo jine kvalitni plnospektralni).

"Daytime Heat" bych vymenil za 25W bodovku z elektra. Pripadne vykon dle teploty v terariu (kolem 30°C v prostoru, 40-45°C vyhrevne misto pod zarovkou - ten kamen vpravo)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru