Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama Vousatá třes hlavy

Zacnu od teraria - relativne OK, jen bych dal ten UV kompakt tam kde je i vyhrevna zarovka - proste at je na miste ktere maji zvirata v oblibe, at jsou k tomu dostatecne dlouho dostatecne blizko. Berte v potaz ze u techle UV-B usporek je dostatek UV dejme tomu do 20-25cm (v pripade Reptile UVB 200 25W). Na vyhrev je lepsi reflektorova zarovka - "bodovka", ktera pod sebou vytvori vyhrevne misto ktere by melo mit kolem 40°C - v zbytku teraria pak gradient dejme tomu 25 - 35°C. Jak je to v tomhle pripade netusim, chtelo by promerit. Jinak ale terarium myslim v pohode. Misto tech celkem hladkych vetvi by chcelo spis neco s hrubsi kurou, aby se jim po tom dobre lezlo. Ubral bych ty dve svetlejsi (vpravo spodni, vlevo vrchni)

Vidim tam misku se salatem a mrkvi. Misto toho uz jde venku nasbirat listy pampelisky - mnohem vhodnejsi a k dispozici od jara az do mrazu. Salatu se vyhnout uplne, pokud je to mozne (jen nouzovka kdyz neni nic jineho), mrkev jen obcas - ne denne.

Vynechal bych uplne ty mineraly a vitaminy, aspon prozatim, jestli se stav nezlepsi. A pak treba jen jednou tydne, neni potreba u dospelych zvirat davat casteji. Kdyz budete mit dobre krmeny hmyz (muzete primichavat hmyzu do krmeni roboran a plastin), nemusite jim davat tyto smesky mineralu/vitaminu prakticky vubec.

K samotnemu zvireti - prijde mi u nej vyrazny nepomer velikosti hlavy k telu, to vetsinou znamena ze jako mlade melo nevyhovujici podminky. Je mozne ze uz jste ho tak koupili - nevim... Ta druha agama vypada uplne normalne, pekne zvire v dobre kondici. U tohohle - tezko rict, co s tim tresem. S necim takovym jsem se osobne zatim nesetkal. Nejspis vrozene postizeni (nebo i nasledek tech nevhodnych podminek v dobe rustu...?), s tim nesvedete nic - hlavne aby se to nezhorsovalo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny