Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno agama silk

Na internetu v různých článcích čtu,že by se měla tato agama často mazat a naopak chovatel jež mi ji prodal tvrdí že se mazat nemá-pouze koupat jak tomu je,faktem je, že tato agamka má daleko větší spotřebu vody a může být sameček se samičkami dohromady v terárku-všichni silci,neublíží si při páření?A je vhodné na dno filtrační písek do bazénu?U všech agamek ho máme,děkuji

Předmět Autor Datum
Filtracni pisek vseobecne ne, zrnka maji ostre hrany. Nejlip pisek ricni, a pokud mozno prosaty aby…
lucifer 18.04.2019 09:20
lucifer
Ahoj. Přesně lucifer[viděl jsem v USA u kolegy chovají ty " přešlechtěné " jednotlivě a to jedno co… poslední
Petrš 18.04.2019 10:43
Petrš

Filtracni pisek vseobecne ne, zrnka maji ostre hrany. Nejlip pisek ricni, a pokud mozno prosaty aby v nem nebyly vetsi kaminky. (neni nutne, ale pro klid v dusi)

Ad pece o silkback - od zacatku tvrdim ze tohle je presne ten pripad kam by slechteni dospet nikdy nemelo. Je to proti prirozenosti, proti samotne podstate toho zvirete. Peci neporadim, nikdy jsem silkback nechoval a nikdy chovat nebudu - nechci. Ale vzhledem k povaze vousatek bych vic nez doporucil chovat samostatne, urcite ne samec spolu se samicemi. A ani samice spolu. U tech zvirat je uplne normalni ze se rafnou - klidne i samice mezi sebou. A pri te zdegenerovane kuzi co maji mit to bude znamenat vzdy neprijemne vazne zraneni. Mel bych celkem obavy co se tyce vybaveni teraria tyce - aby se o neco neporanili. Normalni vousatka je odolny obrneny tank, silkback je zdegenerovana chudinka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru