Předmět Autor Datum
Chameleón jemenské a gekoncik nocny su dva uplne odlisne druhý môžme povedat ze jeden je tropický a…
Jozef. 05.05.2019 08:53
Jozef.
môžme povedat ze jeden je tropický a druhý púštný??? a který z nich pěkně prosím NENÍ POUŠTNÍ A KTER… nový
ahoj 1 05.05.2019 21:41
ahoj 1
Nemyslím si ze gekoncik je zviera ktoré žije v pralese a zrovna 70% tiez neviem ci je ideálna ale mo… nový
Jozef. 06.05.2019 15:38
Jozef.
Chameleon jemensky taky nezije v pralese, fakt ne. Podminky jsou celkem podobne = po teto strance by… nový
lucifer 06.05.2019 18:32
lucifer
Přátelé děkuji za odpovědi . poslední
Petrzvodice 08.05.2019 09:00
Petrzvodice

Chameleón jemenské a gekoncik nocny su dva uplne odlisne druhý môžme povedat ze jeden je tropický a druhý púštný..ako chces skĺbiť púšť s nízkou resp nižšou vlhkosťou s biotopom ktorý vyhovuje chameleónom? Je to uplna blbosť a dvaja chamici v jednom tera tiez moc nejde kedze su pomerne teritoriálne zvierata

môžme povedat ze jeden je tropický a druhý púštný??? a který z nich pěkně prosím NENÍ POUŠTNÍ A KTERÝ NENÍ TROPICKÝ???

zrovna klimatický režim mají tyhle druhy stejný - jozefe, přece oběma vyhovují vysoké denní teploty s poklesem v noci a poměrně nízká vzdušná vlhkost. něco jiného je, že jemeňák opravdu nemůže bydlet nejen s jiným chameleonem, ale ani moc s ničím jiným.

pokud bude to terárium velké, tak by mohl možná chameleon vydržet s nervama, že mu v jeho prostoru na dně něco žije a pokud budou mít dospělou velikost, možná by ho nenapadlo chtít gekončíky zabít, .

Otázkou je, pokud má zadavatel takovéto prostory a peníze k celoročnímu vyhřívání nějakých krychlových metrů terárka, proč to nevyužít pro něco mnohem zajímavějšího, než pro dva v podstatě začátečnické druhy. Kdyby ubytoval každého pěkně zvlášť v přiměřeně velkém teráriu, tak mu zbude místo na několik dalších obdobně velkých terárek a nebude se muset ani bát, že společný chov skončí katastrofou. Já nemám ráda takovéto pokusy na zvířatech. nicméně teploty a vlhkost je náhodou to jediné, co mají tato zvířata v podstatě stejné.

Než jedno mega terárko, do kterého bude muset člověk vlézt aby ho mohl uklidit, a protopí a prosvítí v něm majlant, tak navrhuju rozdělené terárium = 2 terárka vedle sebe nebo nad sebou , aby na sebe zvířata nemohla a ani neviděla - ušetří to (kromě nervů zvířat i chovatelových) i hodně místa a peněz .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru