Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosim o pomoc,jsem začátečník v chovu

Dobrý den.Prosim o pomoc,jsem začátečník v chovu.Mám chameleóna jemenského v terárku 30x30x70,větrací mřížka na stropě.Jsou mu cca 2měsíce,mam ho necelých 14 dni,davam mu vitaminy Reptivite wiht D3 a jednou za týden mu přimíchám Calcium+D3 vše promicham se cvrčky.Výhřev jsem dnes dal 40w obyč žárovku,jinak měl asi týden halogenku 28w,po změření teploty pod výhřevem kdy jsem měl skoro 48 °c a úplně ze začátku měl Daylight basking 50w to mě přišlo taky moc.UVB-repti glo 5.0 compact 13w.Světla mam umístěné,tak že uvb jsem měl do teď nad terarkem a vyhřev uvniťř,prohodil jsem to co jsem se dozvěděl že uvb nad sklem je bez účinku.Cca 3x denně rosím.
Chameleón se prvních par dní choval bezvadně,lezl radostně po terárku,příjmal cvrčky i má super povahu.Z prvu přivíral jedno oko a vůbec s nim nekoukal,jen minimálně,při lovu.Za pár dní začal zavírat i to druhé,teď nekouká skoro vúbec,moc nežre,tak 1 cvrčka denně,přes den spí neleze.Už nevím co mám dělat,vím že se to tu už mnohokrát řešilo.Dnes jsem i kapal borovou voudu.Poradí PROSÍM někdo jak umístnit správně osvětlení,watáž atd...Mám ho moc rád a nechci aby se mu něco stalo,až mě manželka nadává:-) že jsem stále u něj.
Děkuji všem moc za reakce.
Změna předmětu, původně: Pomoooc (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jen pro upřesnění,takto mam zařízené terárko.
MIKVELE 01.06.2019 22:30
MIKVELE
ano, toho reptivitu bylo asi moc, vápníku asi málo. takhle velký mládě jsem krmila denně, z toho obd… nový
ahoj1 02.06.2019 00:00
ahoj1
To UV má od začátku nad sklem,je to tak 3 dny co jsem mu ho dal dovnitř a výhřev nahoru.Může ta čern… nový
MIKVELE 02.06.2019 00:21
MIKVELE
Ten tmavy flek se casem udela na kazde usporce, neni na zavadu. Z bezne dostupnych jsou v kazdem zve… nový
lucifer 02.06.2019 09:18
lucifer
Děkuji za radu.Pro jistotu koupim novou,netušil jsem že se už 5.0 nevyrabejí.Ale četl jsem že vadné… nový
MIKVELE 02.06.2019 09:38
MIKVELE
Zdravím vás.Jen pro info...chamík o5 líta po terárku jak divej,oči v pořádku. Děkuji všem za rady po… poslední
MIKVELE 13.06.2019 23:37
MIKVELE

ano, toho reptivitu bylo asi moc, vápníku asi málo. takhle velký mládě jsem krmila denně, z toho obden vápník a 1 týdně vitamíny
vše nasvědčuje tomu, že to uv je vadné, doufám, že už je vypnuté!!!! a chamík se vzpamatuje.
ale nenechte ho bez uv zase moc dlouho, mládě je ve vývinu, takže vápník a UV potřebuje .
osobně bych se na borovou vodu vykašlala a radši nechala zvíře víc v klidu, furt to zvíře nervovat manipulováním a okukováním mu rozhodně neprospěje .
Ale hlavně doufám, že už je vyplé to vadné uv - začátek potíží opravdu koreluje se začátkem vystavení zvířete té zářivce. přes sklo působí asi stejně, jako kdyby byla ve vedlejší místnosti

a brzo taky budete doufám řešit větší terárko, z tohohle brzo vyroste

Ten tmavy flek se casem udela na kazde usporce, neni na zavadu. Z bezne dostupnych jsou v kazdem zverimexu Reptile UVB 100 - 150 - 200, je stejne jako predtim Reptiglo 5 - 10 (a 200 by byla "15" - kdyby se predtim vyrabela). Stejny vyrobce, jen u 100 - 150 jine oznaceni. Vic radit nechci, nechovam chameleony = netusim jak silny UV-B zdroj potrebuji, co je pro ne vhodne a co ne. Jen se divim ze mate Reptiglo 5.0, uz se par let nevyrabi - a ano, meli kdysi serii ktera byla spatna - vysoky podil "high" UV-B, a zviratum vadily. Takze jen ciste spekulace ze to mozna nekde lezelo na sklade, a treba muze byt z te nepovedene serie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru