Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík už týden nežere po svlékání

Proc to proste neprovrtate a nepretahnete kabel dirou? Nekde v rohu nahore treba, dolu kousek plastove listy - nahoru k vyhrevne zarovce dle potreby atd. To vetrani tam taky vypada hodne divoce.

Pokud ma v sobe lignocel, tak uz muze byt pozde. Na pohled to ted hned nemusi byt k poznani. Terarium je nevyhovujici, hlavne tim substratem. Pritom pro gekonciky to neni fakt zadna veda, jen dodrzet par veci:

- teplota, kolem 28 az 30°C v prostoru, pres noc klidne pokles na pokojovku.
- substrat bud zadny, nebo neco neskodne - jen tenkou vrstvu pisku treba. Nikdy lignocel!
- aspon jeden ukryt "vlhky", s vlhkym mechem/raselinikem, smesi raseliny a pisku...
- miska s vodou, miska s mineralni smeskou
- osobne davam jeste vyhrevne misto ktere topi nonstop na 35-40°C, asi neni nutnosti, ale vsech mych 10 je takhle spokojenych
- v pripade skupinky pocet ukrytu = pocet jedincu. Spis aspon o jeden vic, aby byl klid.

Tady zivy nahled do jednoho z terarii - http://zoo.peklo.biz/?page=cam6 - puvodne uplne nevhodne zarizene, slo o zachrannou akci "po nekom", lignocel atd. - jeden z puvodni osadky neprezil, druheho se povedlo zachranit. Protoze na rychlo potreba dat podminky do poradku, tak vlhky ukryt je z nejake elektrikarske krabice, jen pro vysvetleni. :-) Ted v tom uz par let spokojene zije trio gekonciku - puvodni prezivsi + dva dalsi. Vzadu teplomer ukazuje teplotu na vyhrevnem miste - je tam "podlahove topeni" v cca. prostredni tretine.

(je to v dilne v praci - tak pro kontrolu z domova tam maji IP kameru)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny