Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vhodné osvětlení pro gekončíka nočního

četl jsem v odborné literatuře ,že uvb zářivky nejsou pro gekončíka nezbytné,osvětluji terárium Specifikace Hagen Exo Terra Natural Light 25 W
Popis produktu
Výhodou kompaktní žárovky Exo Terra Natural Light je její velikost a skutečnost, že je to směsová výbojka. K jejímu provozu stačí běžný žárovkový oblý závit. Spirálový tvar žárovky umožňuje svislé nebo vodorovné upevnění bez zhoršení výkonu.

Žárovka Exo Terra Natural Light představuje univerzální světelný zdroj s vysokým podílem viditelného světla a velmi vysokým indexem barevnosti, ale s nízkým podílem ultrafialového záření UVB.
Považuji to za víc než dostatečné,mýlím se ?

Předmět Autor Datum
U gekonciku skutecne neni potreba to osvetleni nejak zvlast resit, tou NaturalLight myslim nic nezka… nový
lucifer 12.08.2019 09:28
lucifer
a je nutné u nočních živočichů oddělovat denní a noční cyklus světelným zdojem? Nestačií přirozené s… nový
slukař 12.08.2019 21:44
slukař
Tak, zalezi na umisteni terarka, i tohle by nejspis slo. :) Ale svetlo bych tam stejne asi pridal, a… poslední
lucifer 13.08.2019 08:20
lucifer

U gekonciku skutecne neni potreba to osvetleni nejak zvlast resit, tou NaturalLight myslim nic nezkazite kdyz uz ji mate. Je to puvodni ReptiGlo 2.0 = ma i neco malinko UV-B, coz neni na skodu. Klidne by dle mne vyhovela jakakoliv jina "usporka". U gekonciku je dle mne dulezitejsi dodrzet spravne teploty (prumerne kolem 28°C, s nejakym tim gradientem), a osvetleni jen v te rovine at maji rozumne oddeleny denni/nocni cyklus. Ve svych terariich s gekonciky svitim ledkami.

a je nutné u nočních živočichů oddělovat denní a noční cyklus světelným zdojem? Nestačií přirozené světlo? Já plánuju pořídit G. gecko a chtěl jsem mu vytápět keramickým 25 wattovým topítkem do objímky, které by mohlo htřát i v noci a nerušilo by je. Bylo by to špatně?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru