Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Půjčování terária chameleon

Zdravím, zeptám se, je možné, aby v jednom terarku napreskacku bydleli dva jemenaci?
Nikdy by spolu nebyli, jde mi o to, jestli se třeba z terarka necítí nebo tak něco... Aby nebyli třeba na nervy...
Např. Jeden víkend jeden, druhý víkend druhý...

Dekuju.

Předmět Autor Datum
Načo je to dobré?
Yacopsae. 01.10.2019 20:33
Yacopsae.
Jednoduše, když jedeme na dyl na chatu, jezdí s námi. Má tam zázemí jako doma, je tam zvyklý. Na cha…
Lakys 02.10.2019 11:08
Lakys
je to blbost. zvířata stěhování nemají rádi - teď nemyslím jen ten převoz, ale to, že se potom musej… nový
ahoj1 03.10.2019 04:47
ahoj1
Na dyl, je cca od pěti dnů a víc. Na víkend ho z rozmaru fakt nikam netaham, není mi pět. Terarko má… poslední
Lakys 03.10.2019 14:37
Lakys

Jednoduše, když jedeme na dyl na chatu, jezdí s námi. Má tam zázemí jako doma, je tam zvyklý.
Na chatě se střídame se známým, který si pořídil chamika taky. Doma mu ho nemá kdo hlídat. Jak on by zvládal převoz, to je na něm, každopádně chci mu nabídnout variantu, že se mohou o terarko střídat. Ale nechci, aby ten můj měl problém...
Než me začnete kameovat, muj chamik je neskutečně kontaktní a sám být doma nechce...

je to blbost. zvířata stěhování nemají rádi - teď nemyslím jen ten převoz, ale to, že se potom musejí zabydlovat v novém. kolikrát třeba stresem nežerou. takže dělat jim to záměrně, pokud je jiné řešení, je nesmysl. A to, jestli by mezitím byl v terárku jiný chameleon je spíš otázkou karantény a dezinfekce, takže další důvod proč je to blbě. jeden z chameleonů v sobě může mít nějaký patogen, který zvládá a nijak se neprojevuje, druhý to od něj chytí a skolí ho to, to tě jako nenapadlo???

a taky - tak jednou píšeš, že nadýl a potom zase jeden víkend druhej víkend?? tak jak je to teda? no asi pokud by to bylo na půl roku, to jistě jo, ale jestli taháte na víkendy chameleona sem tam, to je hodně silný kafe. a všechny palce dolů.

sory jako, ale připadá mi, že vůbec neřešíte co opravdu chce ten chameleon (jasně, věřte si tomu, že přímo touží, aby ho někdo furt někam stěhoval a po pár dnech zase znova a další tejden zase znova a furt -:.( ) a podsouváte mu co vy chcete aby chtěl - nebo mě oprav a vysvětli jak poznáte, že nechtěl být přes víkend doma sám. podle toho, že po vašem příchodu přileze dopředu, a těší se že mu něco nesete? nebo podle toho, že má v terárku tak málo větranej vzduch, nebo jinej problém, že pokaždý když ho otevřete, tak z něj po zdrhá?

Velice správně píšeš NEskutečně kontaktní - to právěže není kontaktnost, ale něco jinýho, co ty pouze za kontaktnost omylem zaměňuješ, tak se nad tím zamysli.

Na dyl, je cca od pěti dnů a víc. Na víkend ho z rozmaru fakt nikam netaham, není mi pět. Terarko mám vetrany dobře, je na zakázku dělaný z paláce ještěru, tak počítám, že vědí, co je ok a co ok není. Zároveň nemám prvního jemenaka...

Když se teda oprostim od tónu vasi komunikace, tak dekuji, patogen nebo skrytá choroba mě nenapadla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru