Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík noční

Dobrý den, ke zhruba 4-5 let starému párečku gekončíků jsem dokoupil jednu samičku, ale původní samička jí v terariu nechce. Každou chvíli se na ní chodí podívat a při té příležitosti ji vždy napadne a ta nová si to nechává líbit. Přijde mi, že na ni vyloženě machruje jako na nováčka a zkouší ji vyštípat. Celou dobu byla hodná, klidná a bezproblémová, ale teď se vzteká jako kdyby žárlila a drží se viditelně blíž samečkovi. Sameček je v pohodě. V blízkosti té nové třese ocasem a lísá se i když ta nová o to úplně nejeví zájem. Terarium 120x50x40, dvě velké schovky, kladistě 20x20, dvě misky s vodou. Místa dost, všeho dost, nevím si rady... Poraďte prosím. Děkuji

Předmět Autor Datum
Pridal bych vic ukrytu, at si muze vybrat nejaky neobsazeny. Jinak - pokud to neprestane, nezklidni…
lucifer 19.01.2020 14:52
lucifer
Děkuji za rychlou odpověď. Teď momentálně ji původní samička zahnala do kladistě a chodí jí tam obča…
Ross Croc 19.01.2020 15:39
Ross Croc
spis je ta puvodni proste dominantni. Jsou srovnatelne velke? Ja bych je oddelil, at se neco nestane…
lucifer 19.01.2020 22:29
lucifer
Srovnatelné víceméně jsou. Ta nová je o trošičku menší. Velký rozdíl to není, ale je maličko menší.… poslední
Ross Croc 20.01.2020 13:16
Ross Croc

Pridal bych vic ukrytu, at si muze vybrat nejaky neobsazeny. Jinak - pokud to neprestane, nezklidni se, tak jedine oddelit. Jednu takovouhle samici, k ostatnim agresivni mam bokem - pote co druha kvuli ni prisla o ocas.

Prostoru je jinak bohate dost, klidne i pro vetsi skupinu - v cca. 100x40 jich mame 5 a jsou uz pres deset let naprosto v pohode, nikdy zadny problem s agresivitou. Jen to jedno trdlo je holt na samotce.

Děkuji za rychlou odpověď. Teď momentálně ji původní samička zahnala do kladistě a chodí jí tam občas provokativně strčit čumák a vyvolává konflikt. Ta nová je tam zalezlá a bojí se ven. A já se zas bojím co se tam bude dít přes noc. Je možné, že si po pár dnech zvykne na prostředí a vybojuje si respekt nebo je prostě povahově submisivní?

spis je ta puvodni proste dominantni. Jsou srovnatelne velke? Ja bych je oddelil, at se neco nestane - a to tak ze bych dal spis pryc puvodni - dominantni, trochu prestavel vybaveni v terariu (pridal ukryt, stavajici ukryty dal trochu jinam, i misky s vodou, krmenim...) - a az se tam "nova" trochu otrka, pak tam vratil tu "starou" - aby byla v pro ni "novem" prostredi.

Srovnatelné víceméně jsou. Ta nová je o trošičku menší. Velký rozdíl to není, ale je maličko menší. Ale myslím, že to bude dáno také věkem. Té původní je kolem pěti let, zatímco ta nová je 7/2019. Věřím, že ještě trochu nabyde a tu starší doroste, ale chce to ještě čas. Váš nápad určitě vyzkouším. Dává to smysl. Původní už je na samotce ať má čas přemýšlet nad tím jak se chovala :-D Zkusím jí tam nechat 14 dní, měsíc a uvidím jestli se pak něco změní. Snad to pomůže. Každopádně děkuji za radu a váš čas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru