Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Absces agama vousata

Dobry den, mela bych dotaz. Mame 10 let starou agamu vousatou. Udelal se ji absces pod bradou. A nasledne ma v tlame bile az hnede povlacky, slini vice....omyvame repickem, hermankem....3 krat vycisteno na veterine a stale se absces vraci....antibiotika I mast. Trva to uz dlouho. Chut k jidlu ma. Zere mnohem vice....20 sarancat za tyden neni problem. Odmita tedy zeleninu ovoce pampelisky....ale to v podstate neni zadna zmena. Mate nekdo zkusenost? Dekuji za kazdou radu.

Předmět Autor Datum
Pokud jde skutecne jen o absces, tak obvykle staci ho vycistit a zhoji se to. Je to ale stare zvire,…
lucifer 30.04.2020 10:00
lucifer
Moc dekuji za odpoved, uz jsem z toho nestastna ?. V tlamicce ma viditelne jazyk vice k jedne strane… poslední
MarketaMa 01.05.2020 00:07
MarketaMa

Pokud jde skutecne jen o absces, tak obvykle staci ho vycistit a zhoji se to. Je to ale stare zvire, muze se hojit uz hur. Pokud se to vraci, muze tam byt jina pricina, ale to na dalku nikdo nerekne. Jestli trpi nejakou infekci, tak to chce kultivac - urceni citlivosti, dle toho lecbu konkretnimi antibiotiky. Ono jen tak "od boku" nejake atb. zkouset jestli zaberou nemusi fungovat.

Moc dekuji za odpoved, uz jsem z toho nestastna ?. V tlamicce ma viditelne jazyk vice k jedne strane. Absces se nezvetsuje, jen se proste vytvori. Uz me napadlo, ze mu chybi zoubek a zustala po nem dirka....toho jsem si vsimla- nevim jak se to stalo...uz me napadlo jestli mu ten zub nemohl nejak uviznout / jako zatlacit donitr/. A ted tam nemuze delat neplechu. Jinak kultivaci nam zadnou nedelali, proste jem dali ANT. A masticku. A ted jsme tyden meli vynechat, kvuli ledvinam.Jezdime primo na kliniku, kde se specializuji na plazy. Nevite treba I o nejake v Usteckem kraji? Jeste me napadlo zajet primo do Zoo? Jinak vazi 380'g. Nehubne. Beha I mimo terarium spokojene venku na slunicku. Ted to ma chudak otevrene a jelikoz je to uz po 3. Tak se to uz tak rychle nehoji. Respektive neuzavira. Jde to pomalu. Moc dekuji. Zitra poslu foto.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru