Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá

Dobrý den, mám samce agamy vousaté red hypotrans, a chtěl bych k němu pořídit samici s genetikou het zero, zero, witblits nebo het witblits.
Je vhodné tyto barevné mutace vůbec dávat k sobě?
A pokud ano, která z nich by byla lepší?
Za všechny odpovědi předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Barevne varianty muzete davat k sobe libovolne, tam vcelku nic nehrozi. Problem je jen a pouze u for… nový
lucifer 02.05.2020 15:50
lucifer
Moc děkuji za Vaší odpověď, mám možnost k němu pořídit samici zero (celou šedou), a chtěl bych se ze… nový
mat357 08.05.2020 21:04
mat357
Uprimne si nejsem vubec jisty jaka je genetika u "zero" formy, predpokladal bych ze pujde o recesivn… poslední
lucifer 10.05.2020 21:04
lucifer

Barevne varianty muzete davat k sobe libovolne, tam vcelku nic nehrozi. Problem je jen a pouze u forem leatherback, kde z leatherback paru pak vznikaji silkback mrzaci (osobne beru jako mrzaceni uz samotnou leatherback formu), a silkback mrzacka muzete mit jedine samostatne - aby mu jina agama neublizila (pri beznych sarvatkach, ktere normalnim zviratum nijak nevadi). Co davat k sobe zalezi na vas, ceho chcete dosahnour - pokud chcete sami odchovavat.

Uprimne si nejsem vubec jisty jaka je genetika u "zero" formy, predpokladal bych ze pujde o recesivni vlohu, pak by myslim melo platit ze samice s ni + samec bez ni = jen het. mladata, vizualne se neprojevi ale ponesou jednu alelu toho genu. Az pripadne samec s takoveho spojeni plus stejna samice by v takovem pripade dali s 50:50 sanci mladata ktere budou stejne jako samice (vzdy zdedi alelu po matce, a s polovicni sanci po otci). Ale jen hadam, fakt o tehle barevne forme vic nevim... (a jeste se do toho budou michat dalsi vlohy ktere ty zvirata maji, a treba o nich ani nevite = vizualne nejspis nebudou "stejne")

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru