Předmět Autor Datum
Tohle je tak rozjetý,že nic než vet přes plazy nepomůže a bůh ví jestli.Lehčí případy jsem řešil pro… nový
Nuty 07.05.2020 19:32
Nuty
Na vet jezdime kazdy tyden, 2x rozriznute a vycistene, nasazena antibiotika, vyplach repikem, herman… nový
MarketaMa 10.05.2020 20:49
MarketaMa
To je ten starej agamak o kterem jste psala? To vypada hrozne spatne. :( Imho resitelne jen chirurgi… nový
lucifer 08.05.2020 10:38
lucifer
Dobry den, dekuji za odpoved. Dle vet. To vypada dobre, antibiotika jsou ted vynechana....pouze zevn… nový
MarketaMa 10.05.2020 20:53
MarketaMa
Nejake doporuceni na veterinare pro plazy v Usteckem kraji? nový
MarketaMa 10.05.2020 20:57
MarketaMa
Ahoj. No pravdu má , že to musí venkem.Neznám podrobnosti ale asi tak--- opláchnout ano doporučuji-p… nový
Petrš 11.05.2020 10:14
Petrš
Ahoj. Dekuji za radu, zkusim ten roztok betadine....to se naredi dle pribaloveho letaku s vodou? Ja… nový
MarketaMa 13.05.2020 22:58
MarketaMa
Předně když to nevidím jak to vypadá tak se špatně radí to ví vet. No oplach klidně naředit betadinu… nový
Petrš 14.05.2020 10:00
Petrš
Dobrý den, v Ústí mohu vřele doporučit veterinu Střekov, konkrétně paní doktorku Matouškovou - https… nový
4erw 17.05.2020 20:35
4erw
Dobry den, velmi dekuji. Zkusim se s pani doktorkou spojit. Uz mi nic jineho nezbyva. Kazda konzulta… poslední
MarketaMa 19.05.2020 20:45
MarketaMa

Na vet jezdime kazdy tyden, 2x rozriznute a vycistene, nasazena antibiotika, vyplach repikem, hermankem....uz jsem z toho nestastna ?. Pry to vypada dobre, mi bylo receno. A mast nanasena z venku. Zere dobre, 20 sarancat tydne neni problem. Uz nevim kak jinam se obratit.

To je ten starej agamak o kterem jste psala? To vypada hrozne spatne. :( Imho resitelne jen chirurgicky. Otevrit, vyriznout to hnisajici lozisko, sesit + pak vhodne antibiotika, teda pokud u tak stareho zvirete pripada vubec v uvahu narkoza, a jestli se vubec najde nejaky veterinar ktery by tohle chtel resit.

Dobry den, dekuji za odpoved. Dle vet. To vypada dobre, antibiotika jsou ted vynechana....pouze zevne mast, pry je potreba aby se vse odloucilo z venku. A mame pouze omyvat. Kontrola mela byt za mesic, ale jedu zitra. Aby to zkoukli. Zere dobre, nehubne, beha spokojene venku I doma. Jsem z toho nestastna se priznam. 2 krat mu to vyskrabli a ted se mu to hoji dele. Kazdy den mu to omyvam 4-5 krat denne v repiku, hermanku. Nanasim masticku.

Ahoj.
No pravdu má , že to musí venkem.Neznám podrobnosti ale asi tak--- opláchnout ano doporučuji-pomocí injekční stříkačky tekoucí voda -- neotírat a nedrbat (musí se mu tam utvořit nová vrstva- to ovšem v případě , že to již nemokvá atd !!.Pokud by stále mokvalo tak otírat roztok-betadine.
Dále nevím co Vám dal za mastičku zde třeba -- přesně aplikovat na postižené místo--- masti mají snahu naleptat i okolní tkán.
Pokud netřeba ATB tak oplach vodou a následné ošetření -roztok betadine---- dále chce to pokud možno sterilní prostředí min. na 8-10 dní- a to hlavně aby si to neotvíral při běžné činnosti pohlídat.
Až to bude mít cca. šedou barvu nebude to zarudlé a hlavně nesmí mokvat tak můžete přesně na tu jebku nanést mast--infadolan, měsíčková mast.
.

Ahoj. Dekuji za radu, zkusim ten roztok betadine....to se naredi dle pribaloveho letaku s vodou? Ja zkousela omyvat strikackou- stridave roztok hermanku a repiku. A I do pusy trochu striknout. A ted I prikladam obklady, aby se odmocily ty strupy. Jinak v terariu mame zakryty pisek, aby se nedostal do rany. Moc dekuju za radu. Masticku davame Tenazym suspenze.

Předně když to nevidím jak to vypadá tak se špatně radí to ví vet.
No oplach klidně naředit betadinu-- a potom nanést neředěné-- zatím roztok betadine.
Pokud strupy - nemokvají atd ! tak neodstraňovat musí se mu utvořit pod zase nová vrstva, bunky se musí spojit jinak bude problém stále.
Tenazym suspenze vcelku dobrá volba pokud stále přetrvává bakterka.
Zde třeba sledovat tu ránu jak to vypadá--- když namočíte tak jasně zčervená zarudne--- pokud je zarudlá stále a nemá snahu zbělat sešednout tak se tam stále něco děje to použijte tenazym --- jestli po namočení a oschnutí zbělá a jsou vidět třeba jen žilky tak se to hojí na to potom stačí zatím jen betadina.
Nebo druhá možnost pokud nebude již mokvat pro vás je---oplach Octenisept roztok a po té nanést mast octenisept . To samé jasně i s betadinou.
Ty masti zaručí + - autobus sterilitu a vlhko aby se mohli vytvořit nové bunky ---ovšem nesmí mu to mokvat !!!.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru