Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno líhen na vejce agamek

potřebovala bych poradit jakou je lépe pořídit líhen na agamčí vajíčka zda domácí výroba z termoboxu ,výhřevná folie+termostat či kupný a jaký doporučujete, mám více agamek ale snůšky nejsou pravidelné, pokud kupný prosím odkaz jaký je dobrý, tvar vejce se mi zdá hodně malý ,děkuji za každou radu

Předmět Autor Datum
Ikubator neni zadna veda, to zvladnete udelat doma sama. Staci rozumne velky uzaviratelny plastovy b…
lucifer 14.06.2020 14:58
lucifer
děkuji moc,určitě uděláme ale termostat tohoto typu se již neprodává, jaký je jiný vhodný,děkuji
nisinka 15.06.2020 13:25
nisinka
Je toho spousta, treba: https://www.aliexpress.com/item/4000233712431.html https://www.aliexpress.c…
lucifer 15.06.2020 13:51
lucifer
děkuji moc poslední
nisinka 17.06.2020 11:54
nisinka

Ikubator neni zadna veda, to zvladnete udelat doma sama. Staci rozumne velky uzaviratelny plastovy box, je dobre pokud je tepelne zaizolovany ze vsech stran penovym polystyrenem (staci 2cm). Do vika pripevnit nejslabsi topny kabel jaky sezenete (15W je az az), pak termostat ktereho cidlo bude viset volne v prostoru cca. ve vysce v jake budou vajicka (kupuju levne digitalni z Ali, codename W1209 - jsou spolehlive, rozumne presne, jen potrebuji 12V napajeni). Box komplet uzavreny, bez vetrani.

Vajicka date do plastovych krabicek, tak aby byly napul ve vlhkem vermikulitu (namocite ho, vodu slejete, a kdyz se zmackne, tak aby uz z nej neteklo), krabicky uzavrit vicky v kterych je nekolik otvoru na odvetrani.

Tady nejake ilustracni foto - inkubator uvnitr, krabicky otvrene - prijdou na ne jeste vicka:
[90471-inkub-jpg]

Nastavite teplotu na 27 - 28°C, a pak uz jen staci cekat tak 70-100 dni. box staci tak jednou tydne zkontrolovat (ke konci samozrejme denne, kdyz uz jste nervozni kdy se to vyklube ;-) ) - provetrat, jinak at je uzavreny a drzi se v nem potrebne mikroklima. Obvykle neni nic vic potreba, maximalne tak po mesici doplnit do vermikulitu injekcni strikackou skutecne jen par kubiku vody.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru