Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agam vousatá - zdravotní problémy - veterinář

Dobrý den, prosím o pomoc, pořídil jsem si 1 rok starou agamu, je to samička. Po čtyřech týdnech, co jsme si ji pořídili jsem u ní vypozoroval, jako kdyby jí něco uvízlo v krku, a otvírá při tom tlamu jako by zívala, sípe u toho. Nevíte co by to mohlo být? Četl jsem že by mohla mít něco z dýchacími cestami. Ale jistě to nevím. Dal bych jsem video, ale nejde mi přiložit.
A teď mi začala každý den škrábat na sklo, děje se to mezi 9:00-14:00, pak se jde zase vyhřívat. A ještě jednu věc co jsem u ní vypozoroval je že docela zhubla, každý den s ní max. 2-3 šváby a trochu zeleného.

Terárium: 120 - délka, 60 - výška, 55 - šířka, dýchací otvory na boku a na hoře terária
Osvětlení: Plnospektální zářivka ReptiEye Daylight, DoubleSet ReptiEye UVB 10.0 a výhřevnou 60 W
Teplota: pod výhřevem - 39-41°C, chladné místo - 28°C
Krmení: cvrčci, šváby, občas sarančata, pampeliška, jitrocel, ibišek, polníček, a rukola
Vitamíny a vápník samozřejmostí : vitamíny Reptivite - jednou týdně, vápník - obden

Byly jsme s ní u veterináře, a ten řekl že to je pravděpodobně jen nějaký útlum a že prý měla pravděpodobně zaseknutý kus potravy. Ale nezdá se mi to.
A proto bych potřeboval jestli nevíte o nějakém veterináři, který se specializuje na plazi, nebo alespoň o nich něco neví. Nejlépe v Turnově a okolí, a pokud ano, máte s ním nějaké zkušenosti?
Předem děkuji za všechny odpovědi.

Předmět Autor Datum
Podminky mi prijdou celkem v poradku, i krmeni - spis az moc, u dospelych davame 2-3 svaby (dospelce… nový
lucifer 03.07.2020 20:28
lucifer
Mockrát děkuji za Vaši odpověď. V noci normálně spí a má hlavu dole, tohle se jí většinou děje jen v… poslední
matej2203 03.07.2020 22:08
matej2203

Podminky mi prijdou celkem v poradku, i krmeni - spis az moc, u dospelych davame 2-3 svaby (dospelce B. dubia) jen jednou za 3 dni, a neomezene zeleneho. Pokud davate 2-3 svaby denne a hubne (vazite ji?), tak neco neni v poradku - hlavne by chtelo dat trus na rozbor kvuli cizopasnikum, a pak pripadne dle toho potrebna lecba. S dychanim takhle na dalku tezko radit, muze byt klidne jen podrazdene krmenim, nebo zanet dychacich cest. Spi v klidu tak ze ma hlavu dole - normalne lezi, nebo se snazi zvedat hlavu vys, a po case sipe - chrchla?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru