Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá- deformace ocásku

Ahoj kolegové teraristi, mám otázku ohledně malých agam co se teď líhnou, je jich teď 8 venku a u dvou kusů se mně stalo, že mají jakoby křivý (zlomený) ocásek, nevíte čím by to mohlo být? Jedna spíše u kořene a druhá na konci, docela mně to štve, je nějaká šance, že se to srovná? Jinak jsou úplně v poho a aktivní, jen ten designovej defekt. :-)
Ostatních 6 to nemá, ještě se jich má 7 líhnout, tak netrpělivě čekám, jak budou vypadat. Může to nějak souviset s genetikou?
Je pravda že jejich matka to má od mala v jednom místě taky.
Děkuji za radu a váš názor. Jarda
P.S. Loni to mladý neměli, možná jedna malinko.

Předmět Autor Datum
Bylo by foto tech deformaci? Bezne se nestava, spis bych to videl na podminky u samice - krmeni, dos… nový
lucifer 29.07.2020 09:35
lucifer
Ahoj děkuji, jsem teď mimo domov, ale jak budu moct, pokusím se sem foto přiložit. Právě mně to taky… poslední
Landvir 29.07.2020 09:59
Landvir

Bylo by foto tech deformaci? Bezne se nestava, spis bych to videl na podminky u samice - krmeni, dostatek vseho potrebneho vcetne UV, atd. Co do toho vejce je schopna dat, z toho se pak mlade vyvine. Ale i genetika je mozna, uz jsem se setkal se spoustou defektu danych tim ze se tady toci porad dokola ty same geny... Drobnejsi poskozeni hlavne ke konci ocasku se nekdy objevi, to je relativne bezne (spis ale zaskrcenim kuze pri svleku,u nebo kousancem od jineho mladete pri krmeni), divne je to poskozeni hned u korene.

Ahoj děkuji, jsem teď mimo domov, ale jak budu moct, pokusím se sem foto přiložit. Právě mně to taky nejde do hlavy, teploty inkubace a vlhkost je v poho, líhnou se po 84 dnech, což si myslím je tak akorát. Samice se snažím maximálně uspokojit, co se krmení, vitamínů a UVB týče, ale třeba to taky může být jak píšeš. No ještě se bude líhnut dalších 8 tak uvidím, jaký budou. Foto přiložím, hned jak to půjde. Zatím moc díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru