Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík noční nežere

V prvni rade - je to akvarium, ne terarium. Ne ze by to "nejak" neslo, ale spatne se to vetra, je tam spatny pristup shora, je to zbytecne moc vysoke atd. atd.

- pokud teplotu merite tim kulatym cimsi tam vpravo nahore, tak v skutecnosti tam kde trvale je bude teplota nejspis prilis nizka. Potrebuje tech 28-32°C, merte necim rozumnejsim (digitalni teplomer), a v mistech kde se vetsinove zdrzuje. Neaktivita a nezravost muze byt klidne kvuli tomu.

- osobne nemam rad tyhle pisecne duny, a tuplem ne barevne pisky. Prirozene prostredi je pro gekonciky spis takova kamenita sussi step, ne "sahara". Osobne mam u vsech gekonciku na dne obycejne podlahove lino. A jen tenkou vrstvu pisku "do detskych hrist" tam, kde si udelaji zachodek

- nevidim vlhky ukryt, potrebuje ho aby nemel problemy pri svlekani. Proste v jednom ukrytu vrstvu vlhkeho raseliniku/mechu ( = chce to ukryt s nejaky dnem, samozrejme).

- velka miska s vodou zbytecna, nechal bych na vodu klidne tu malou v ktere vidim velkeho zophobase, a do cca. stejne male dal hrst moucnych cervu (tech malych tenkych) + nejake krmeni pro ne (piskot, kousek mrkve). Zophobasi mi prijdou pro gekoncika prilis velci.

- u vsech geonciku mam i nejaky lokalni zdroj tepla - typicky topny kamen, sami ho radi vyuzivaji pokud maji potrebu se vyhrat. Nechavam zapnuty nonstop.

- muzete pridat i malou misticku s nejakou vitaminovou - mineralni smeskou

Jinak zarizeni docela OK, ten "kamen"vpravo, prolejzacka na ukryt uprostred - tohle oni radi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny