Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá - nežravost / málo pohybu / málo časté vyprazdňování

Troufnu si tipnout ze mate v terariu nedostatecnou teplotu, a osvetleni bylo taky bidne - ted o neco lepsi dejme tomu. Jako zdroj UV-B nejaka trubice nahore u stropu - to je fakt nedostatecne.

- merili jste teplotu v terariu, cim? Ma tam vyhrevne misto kde by bylo kolem 40°C? Teplota v protoru by mela byt v nejakem tom gradientu od 26 do 33°C dejme tomu = nemeli by jste vytahnout ven agamu "ztuhlou a studenou". A vseobecne - neni dobre vyndvat zvire v terriu - pokud ma v nem spravne podminky (coz by melo byt pravidlemú, jemu nejlip tam.

- chce tam dostat vic svetla, a rozumnejsi zdroj UV-B, moznosti je vic. Nejjednodussi reseni - misto te Reptile Vision dat Reptile UVB200 26W, misto te slabe zarivky nahore dat silnejsi svitidlo - maximum co se na delku teraria vejde, a slusnou trubici jen na svetlo - bez UV-B. Lepsi reseni by byla UV vybojka + vybojka bez UV k osvetleni, ale v tomhle si nedovolim neco doporucovat - od toho jsou jini.

- zvire je na svuj vek drobnejsi, ale jinak vypada dobre, nicmene pocitejte ze i pri lepsich podminkach bude min aktivni nez kdyz bylo mlade. Mladata jsou vseobecne aktivnejsi. Jedno dospele zvire v terarku nema moc duvodu k aktivite. Taky v dospelosti potrebuje mnohem min potravy, dospele krmime hmyzem klidne jen 2x tydne. Jinak neomezene "zelene".

- osobne se mi moc nelibi ty pisecne duny na spodku, agamy neziji na pisecne pousi, prirozenym prostredim je spis sussi step. Staci mit v terariu jen tenkou vrstvu pisku - ciste kvuli uklidu, vetsi hromada ma smysl jen jako kladiste pro samice.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny