Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá- zimuje, nemocná, špatné podmínky?

Zdravím všechny,

mám cca 8 měsíční agamku (asi samice) a tak před měsícem a půl začala přijímat míň a míň potravu až ji přestala přijímat úplně a začala se schovávat v jeskyňce v teráriu (nejchladnější místo). Teď už to bude min. měsíc co nejí a stále se schovává.
Po týdnu jsem ji odvezl k veterináři, kde mi bylo řečeno, že takhle malá agama ještě nezimuje. Z rozboru trusu zjistili že má trochu roupy a je asi přežraná, tak ať ji dám prášky (na ty roupy) a nechám ji odpočinout.
Chovatel mi zase řekl, že může zimovat, že už se mu to taky stalo.
Agamka váží asi 205 g a váhu neztrácí, ale nevím co se s ní děje.
Terárium má rozměry 120x60x60, substrát je písek do pískoviště.
Osvětlení: Reptiplanet 75 W, Reptiplanet UVB 15.0 26 W a plno spektrální Narva biovital 26 W. Svítíme 12 hod. denně.
Krmím cvrčky, šváby (ty moc nechce), sarančátka a zophobaky. Hmyz obalují ve vápníku a každé 5 krmení i ve vitamínech. K zelenému má přístup nonstop, ale to vůbec nechce.
Teploty: výhřevné místo- cca 40-45 C, nejchladnější (jeskyňka)- 24 C, zbytek terária kolem 29 C (dle vzdálenosti od výhřevu samozřejmě). Teploty měřím teploměrem s čidlem.
Pravidelně ji kontroluju a tak jednou za 10 dní koupu. Když ji vyndavam z teraria tak se zdá aktivní, ale radši jí dávám zpět do terária hned co to jde.

Prosím o radu jestli se s tím někdo setkal nebo co se vlastně děje? Svítíme pořád stejně, vzhledem k tomu, že veterinář říkal že nezimuje, ale co jsem tak všude četl tak mi přijde že zimuje a nevím jestli to, že stále svítíme jí to zimování neprodluzuji (že si tolik neodpočine).

Děkuji a přeji všem zdravé a aktivní ještěrky :-).

Ad. V terariu je o něco víc světla než na fotce vypadá a agamka je ukrytá pod ručníkem, který je tam od včerejška. Začala se podhrabavat pod misku s vodou a líbilo se jí tam, ale báli jsme se že by to na ní mohlo spadnout, tak jsme misku přesunuli a nahradili to malým ručníkem.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny