Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík

Chtěla jsem se zeptat,je nějaká nemoc, kvůli které by můj jedenáctiletý gekončík nedokázal najednou ulovit cvrčka? Třeba plíseň nebo infekce v tlamičce?Do tlamy ho chytí,ale nedokáže sežrat,uteče jí.Začala docela hubnout a nic jiného sežrat nechce (mouční,červi ani holata)

Předmět Autor Datum
Problem neni v "nedokaze sezrat", v smyslu ze by mel neco s tlamkou. To ze cvrcka chyti je pouze lov… poslední
lucifer 16.11.2020 08:51
lucifer

Problem neni v "nedokaze sezrat", v smyslu ze by mel neco s tlamkou. To ze cvrcka chyti je pouze lovecky pud "chyt ho", ktery maji celkem silny, ale z nejakeho duvodu nechce zrat. Problemy s travicim traktem jako takovym, nebo pokud je to samice jak jsme pochopil, muze jit dost pravdedobne o nejake "zenske problemy" - nenahmatate v brisku neco podezreleho, nejaky pevny utvar ktery by tam nemel byt? Bohuzel, v tomhle je tezke pomoct, a na rovinu - kdyz mate podminky v poradku (Je vse jak ma byt? Jakou ma teplotu v terariu? Nemenili jste neco?) , zije u vas v doted dobre kondici 11 let a najednou tohle, muze to byt pro zvire konecna.

Problemem neni ani tak vek - je starsi, ale sam mam nekolik i starsich. Ale z mych zkusenosti - pokud jsou podminky OK, tak nejcastejsi problem byva kolem vajecniku u samic - zadrzena snuska, zaniceny vajecny folikul atd. Casto to pak konci fatalne, tak malemu zvireti je problem pomoct. Muzete zkusit veterinu kde maji zkusenosti s plazy - aspon udelat rentgen, ale nechci moc davat plane nadeje, ze zjisteny problem dokazou i vyresit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru