Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem UVB lampy

Dobrý den, rád bych si pořídil UVB lampy 35W, zajímají mne rozdíly (nemyslím finanční) SunLux UV 35W a Spot Solar Raptor UVB 35W. Zajímá mne zdali, každá lampa je stejná a jaký je jejich výkon po jednom roce provozu. Na trhu jsou lampy od čtyřech firem, domnívám se, že obchodník bude logicky doporučovat právě ten výrobek, který nabízí... Zajímají názory chovatelů ne prodejců. jaké druhy (např Uromastyx, Phrynocephalus apd.) při tomto osvětlení rozmnožujete?

Předmět Autor Datum
Dobrý den. Odpověď na Vaši otázku konkrétně nemám. Sám teprve přecházím z klasické bodovky 25 w + UV…
Cinkodan 01.12.2020 20:58
Cinkodan
Kdyby sem jeste chodil Mad Mike, dal by plne fundovanou odpoved. Za mne jen - pokud vim, veskere tyt… poslední
lucifer 04.12.2020 14:48
lucifer

Dobrý den. Odpověď na Vaši otázku konkrétně nemám. Sám teprve přecházím z klasické bodovky 25 w + UVB 25 W spirálky Reptiglo, na 35 W SunLuxku. V provozu zatím jen ve třech teráriích (jedna asi dva týdny, druhé dvě instalovány teď o víkendu), pro mladé Gallotia, na jaře ji dostanou i chovné Gallotia a Omanosaury. Z dosavadní zkušenosti - jsem rád, že ta SunLuxka mi dává ve vzálenosti těch cca 15 cm od zvířete - což je minimální doporučovaná vzdálenost u tohoto výrobku - na výhřevném místě teplotu cca 40 °C. To je pro mě OK, ale pár stupňů navíc by neškodilo; na jaře a v létě, jak se celkově u mě v místnosti zvedne teplota, tam počítám i budou. U Raptorky jsem našel v popisu doporučovanou vzálenost 30-50 cm, což bych jako opravdu moc rád věděl, jestli je jako schopna - při stejné wattáži i pravděpodobně typem provedení zdroje - těch alespoň 40°C na výhřevu dát.

Kdyby sem jeste chodil Mad Mike, dal by plne fundovanou odpoved. Za mne jen - pokud vim, veskere tyto vybojky s papirove stejnymi parametry vyrabi jedna a ta sama fabrika nekde v Cine, jen vam to zabali pod znackou jakou si vymyslite. To automaticky neznamena ze jsou stejne kvalitni, kdo nekdy obchodoval s Risi Stredu, vi sve. Ale co se tyce vykonu, teploty atd., tak to bude pri srovnatelnych parametrech (stejny vykon, reflektor - sire vyzarovani) vse +/- stejne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru