Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyplatí se chov agam?

Dobrý den. Zajímá mě, co k tématu řekne Lucifer, ale za mě (přímo agamy tedy nechovám) to finančně vidím bledě. Spíš to vidím na částečné pokrytí nákladů, či s trochou štěstí finančně na nulu. Spočtený vynaložený čas, údržba, krmení, světlo, teplo, vložené know-how...navíc odchovy mají hodnotu jen pro úzký okruh lidí (chovatelů), nemá to univerzální hodnotu jako cihla zlata. Taky se to nedá zakonzervovat v čase (jako třeba drůbež do mrazáku) - a mláďat se musíte zbavit relativně brzo, než odchovny přerostou a pomlátí se v nich vlivem blížící se pohlavní dospělosti. Taky se jedná o druh vcelku snadno chovatelný, chovatelé ho už mají a množí sami, a joudové, co to mají jako spotřební zboží, půjdou jen po ceně.
Samozřejmě získané zkušenosti a "životní moudro", kontakty, atp., z chovu budou velmi přínosné, ale s finanční stránkou věci to přímo nesouvisí.
Finančně se podle mě dá v teraristice dobře vydělat jen na zvířatech (nejlíp velkých, barevných, kontaktních), která tu předtím v chovech nebyla a nejsou, a i tam zisky půjdou brzy dolů, jak to začnou množit i lidé, co od vás koupili první várky mláďat. No a pak se dá vydělat na importování odchytů/pašování:D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny