Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti s kolečky pod terárium

Zdravím, z mé strany jen názor. Koukám na svou největší tera skříň, cca 120 x 150 x 45 cm (v x d x h), rozdělenou na dvě terária, z poctivé, socialistické tvrdé dřevotřísky - desetiletími prověřená původně šatní skříň, o celkové hmotnosti odhadem třičtvrtě metráku...a nějak bych tam sedmapůlcentimetrovým kolečkům nevěřil, natož na něco, ve Vašem případě, více než dvakrát většího a nejspíše zrovna tak těžšího. Při vyndání šutrů, substrátu atp. se u toho dostanu možná na čtvrt metráku, a to si to zase už v pohodě i bez koleček šoupnu kamkoli po pokoji snadno sám. I v plném stavu není tak těžká, aby byla nehnutelná, ale to nechci riskovat, že se mi urvou či zlomí stěny...
Taky - v jakém počtu (kolečka) je tam chcete dávat, čím víc koleček, tím míň hmotnosti připadá na každé...taky materiál skříně, a způsob uchycení koleček? Na vrutíky, do papundeklu či OSB bych asi tuplem nevěřil.
Jinak být Vámi, zkusím podobný problém přednést spíše na nějakém kutilském fóru.:-)
Taky možno udělat předem zátěžový test, vzít si nějakou desku, přidělat tam uvažovaná kolečka, a požádat jednoho dva rodinné pupkáče pro simulaci mrtvé váhy na tomto, a koukat, jak se Vám s tím pak šoupe, jak a jestli se to prohýbá či vylamuje:-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny