Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti s kolečky pod terárium

Zdravím všechny chovatele.
Můj dotaz zní, jaké máte zkušenosti s kolečky pod teráriem. Uvažuji o výrobě nové tera stěny, kde bude spodek tvořit skříň a zbytek rozdělen na dvě tera. Celkový rozměr: výška(v)= 200cm, délka(l)= 130cm, hloubka 70cm.
Kvůli manipulaci s tera(pouze když bude nutné dělat něco s elektrikou atp.) uvažuji, že tera dám na kolečka, ale otázka, jaká kolečka volit? Zatím jsem našel pouze kolečka kde uvádějí hmotnost 35,50 kg o velikosti cca 75mm, to se ale obavám, že je málo a dávat nějaká "hovada" o průměru 200mm nepřipadá v uváhu.
Není to tak, že bych vyloženě ty kolečka chtěl, ale zajímá mě to, přišlo mi to praktický z důvodu vyšší hmotnosti.

Děkuji za postřehy a názory a přeji hezký den.

Předmět Autor Datum
Zdravím, z mé strany jen názor. Koukám na svou největší tera skříň, cca 120 x 150 x 45 cm (v x d x h… nový
Cinkodan 31.12.2020 16:25
Cinkodan
Tady mají nosnost 100kg, ale cena už je někde jinde. produkt=2077 poslední
machulda 01.01.2021 20:46
machulda

Zdravím, z mé strany jen názor. Koukám na svou největší tera skříň, cca 120 x 150 x 45 cm (v x d x h), rozdělenou na dvě terária, z poctivé, socialistické tvrdé dřevotřísky - desetiletími prověřená původně šatní skříň, o celkové hmotnosti odhadem třičtvrtě metráku...a nějak bych tam sedmapůlcentimetrovým kolečkům nevěřil, natož na něco, ve Vašem případě, více než dvakrát většího a nejspíše zrovna tak těžšího. Při vyndání šutrů, substrátu atp. se u toho dostanu možná na čtvrt metráku, a to si to zase už v pohodě i bez koleček šoupnu kamkoli po pokoji snadno sám. I v plném stavu není tak těžká, aby byla nehnutelná, ale to nechci riskovat, že se mi urvou či zlomí stěny...
Taky - v jakém počtu (kolečka) je tam chcete dávat, čím víc koleček, tím míň hmotnosti připadá na každé...taky materiál skříně, a způsob uchycení koleček? Na vrutíky, do papundeklu či OSB bych asi tuplem nevěřil.
Jinak být Vámi, zkusím podobný problém přednést spíše na nějakém kutilském fóru.:-)
Taky možno udělat předem zátěžový test, vzít si nějakou desku, přidělat tam uvažovaná kolečka, a požádat jednoho dva rodinné pupkáče pro simulaci mrtvé váhy na tomto, a koukat, jak se Vám s tím pak šoupe, jak a jestli se to prohýbá či vylamuje:-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru