Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hladovka

Dobrý den,
V posledním týdnu mě trápí, že krátce po odzimovaní a dvou velkých stolicích (které vypadali nedokonale stráveně) přestal můj ještěr kompletně jíst a má odpor k jídlu. Ani dříve nejoblíbenější jídla ho nenalákají, jako cvrčci, mrkev a paprika.
Je mu skoro 9let, souvisí to se stářím? Dá se ještě něco dělat? Je velmi pohublí.

Předmět Autor Datum
9 let je docela pokrocily vek, je to stare zvire. Zkuste mu nutit neco jineho, treba cerstve svlecen… nový
lucifer 02.03.2021 23:00
lucifer
OK, děkuji za Vaši radu. Ještě jsem se dozvěděl o existenci nějakých prášků(nebo kapek) pro agami na… nový
Zmatený 03.03.2021 09:40
Zmatený
Nedoporucoval bych do ni cpat neco takoveho, jako - zkuste ten hmyz o kterem pisu, pokud je to zvire… poslední
lucifer 03.03.2021 13:05
lucifer

9 let je docela pokrocily vek, je to stare zvire. Zkuste mu nutit neco jineho, treba cerstve svlecene (bile) svaby, zophobasy... Chtelo by to nechat udelat rozbor vykalu na cizopasniky, to "nedokonale stravene" muze neco nasvedcovat - ale kdyz ted nezere, nema ani co vyprodukovat. Nicmene, berte ze jde o agamiho duchodce, ve volne prirode se dozivaji kolem 8 let - v zajeti muzou zit o neco dele (bezne kolem 10-12, spis vyjimecne i vic). Cokoliv nad 8 proto berte jako uspech.

Nedoporucoval bych do ni cpat neco takoveho, jako - zkuste ten hmyz o kterem pisu, pokud je to zvire aspon nejak v poradku tak si veme - pokud ne, tak to dle mne stejne nepomuze. Svaby B. dubia muzete pripadne i krmit nucene, ale to je takove trapeni, ktere stejne vetsinou k nicemu nevede. Kdyby sezrala aspon neco a udelala kakanec, tak ho vzit na rozbor kvuli cizopasnikum - primarne kvuli kryptosporidiim. Jenze i pokud se neco najde, tak vzhledem k veku a kondici bych pripadnou lecbu nevidel uplne ruzove.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru