Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pagekon řásnatý nežere

Před týdnem jsem si ze zverimexu přivezla malého pagekonka. Od té doby nesnědl ani jednoho cvrčka. Včera jsem ho dala do menší krabičky i s cvrčkama a nic, ti po něm lezli a on si jich nevšímal, ani z pinzety je nechce. Dala jsem mu do terária i misku s Jelly Pots, ale u toho nepoznám jestli si lízl, nebo ne. V teráriu je pořád zalezlí, vím, že si na nové terárium musí zvyknout, ale dělá mi starost, že nechce jíst a nevím jak do něj něco dostat. Poradíte prosím co s tím? Nevím jak dlouho vydrží bez jídla

Předmět Autor Datum
První chyba kterou jste udělala je, že jste si koupila zvíře ve zverimexu:-D. Druhá chyba je, že zví… poslední
hansikii 28.04.2021 23:52
hansikii

První chyba kterou jste udělala je, že jste si koupila zvíře ve zverimexu:-D. Druhá chyba je, že zvíře moc stresujete. Zkuste ho nechat v klidu, netahat ho moc ven a nenutit mu jídlo pinzetou apod.

Pokud si pořizuji pagekona, ve Vašem případě mládě, vždy dělám to samé (taky jsem si něčím podobným před nějakou dobou prošel).
Vždy dávám mláďata do plastových boxů dokud nevyrostou, pak jdou pryč z domu nebo k adult skupině to terária. Plastový box musí být adekvátně velký s dostatečným větráním. Vybavení stačí jednoduché a místo substrátu dávám papírový ubrousek. Má to několik výhod, kromě snadného čitění a tedy lepší hygieny tak takhle malý pagkeon v tomhle boxu najde potravu mnohem snáz než ve velkém teráriu a navíc na papírových ubrouscích je výborně vidět jejich trus. Mladý pagekon toho sní poměrně málo, proto zkoumání toho jestli mizí potrava z misky je poměrně těžké, proto je mnohem lepší hledat jeho trus - když najdete trus => pagekon žere.

Jinak jelly pots je úplně k ho*nu, alepson po nutriční stránce. Jednou, občas pro spestření ok, ale jinak to je na nic. Musíte mu dávat bud komerční směsy (už mají potřebné vitamíny v sobě) repashy, pangea, Dr Rhaco nebo si kaše míchat doma společně s vitamíny, ale to žele ne :) Klidněte vezměte několik cvrčku, obalte je ve vit. směsy a hodte mu je do boxu (cvrčci nesmí být příliš velcí, jinak o ně pagekon nebude jevit zájem z mé zkušenosti).

Bez jídla vydrží poměrně dlouho. Bez následků bych si troufal říct, že i kolem dvou týdnů (podotýkam že ne bez vody, ta je důležitá). Záleží na kondici jedince.
Pomohlo by taky, kdybyste popsala podmínky Vašeho chovu (velikost tera, teplota, vitaminy, potrava) a staří pagekona - alespoň ho zvažte a klidně sem hoďte i fotku :-)
Chovu ZDAR

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru