Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agamka přestává přijímat potravu.

Zdravím všechny, před cca 4 měsíci jsem si pořídil agamku, ze začátku byla nesvá zřejmě ze svého nového prostředí, tak jedla jen zřídka, poté se to na nějaký čas ustálilo a bylo to dobré, jedl pravidelně, 5 cvrčků / 3 šváby denně buď s vitamíny nebo vápníkem, zelené jen málokdy, to jsem ho spíš musel sám nějak navnadit když už.
V posledním měsíci se tak nějak přestal o potravu zajímat, na cvrčka jen kouká, málokdy se mi povede, aby si ho dal. Když už, tak si dá červíka ale tím ho nechci zbytečně cpát. Je spíš teď takový línější, většinou si zaleze někam do tmy a nijak aktivně se neprojevuje.
Čím by to mohlo být, že přestal baštit a být aktivní?
V terárku má kolem 34°, na druhé straně kolem 23°, UVB žárovku i zářivku s denním světlem má, nějaké větve po kterých by mohl lézt také, koupu ho tak zhruba 1-2 týdně ve vlažné vodě, denně rosím.
Dekuju za případné odpovědi.

Předmět Autor Datum
Je období kdy mají plazi tendenci zimovat, máte odrostlé mládě - tam bych natvrdo nezimoval, ale drž… poslední
lucifer 27.11.2021 13:12
lucifer

Je období kdy mají plazi tendenci zimovat, máte odrostlé mládě - tam bych natvrdo nezimoval, ale držel bych dál stabilní podmínky. Denně rosit je nesmysl, i to koupání. Když sežere aspoň občas něco a nebude hubnout, tak se vcelku nic neděje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru