Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekoncik nočny

Zdravim vas priatelia.kupili sme gekoncika a kedze chcem aby sa mal co najlepsie popozerala aom rozne videa a nasla ze by som mu mala davat cisty vapenec , plastin , a hydrovit.
Mozete mi prosim poradit presne znacky ake mam kupit nakolko som to presne na nete nenasla je tam vela druhov a nechcem ho otravit.je to mlada 3 mesacne.popripade som vdacna za rozne rady ohladom krmenia.dakujem

Předmět Autor Datum
Zadny hydrovit nepotrebujete, cistym vapencem a plastinem nic nezkazite - nechte v male misticce nek… nový
lucifer 21.12.2021 10:09
lucifer
Je cisty vapenec naozaj nadrveny kamen a kupim ho teda kdekolvek? A plastin je tiez v praskovej form… nový
Krska 21.12.2021 10:26
Krska
Cisty vapenec je skutecne "namlety kamen", ale bohate staci kdyz nekde koupite pytlik Plastinu - je… nový
lucifer 21.12.2021 11:59
lucifer
Dakujem za pomoc poslední
Krska 21.12.2021 12:06
Krska

Zadny hydrovit nepotrebujete, cistym vapencem a plastinem nic nezkazite - nechte v male misticce nekde v terariu. Vseobecne jsou gekoncici nocni velmi nenarocni chovanci, neni potreba cokoliv komplikovat. Dodrzte spravnou teplotu, at ma k diuspozici vlhky i suchy ukryt, misku s vodou a s krmenim, a bude spokojeny. Varuju pred vymyslenim nejakych nesmyslu s podkladem - substratem. Nejlip bud "nic" (na do staci treba lino), nebo jen trochu uplne obycejneho pisku, hlavne na misto kde si udela "zachod".

Cisty vapenec je skutecne "namlety kamen", ale bohate staci kdyz nekde koupite pytlik Plastinu - je to taky "prasek", a je v nem vapniku vic nez dost. Pulkilovy pytlik stoji par korun, to je na veky. Pripadne klidne koupit ve zverimexu neco ze sypkych mineralnich pripravku s vapnikem pro plazy - nic s tim nezkazite, jen jsou o neco drazsi. Ale zas - nejake 100-200g baleni vam vydrzi "vecne", na te cene zas tolik nesejde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru