Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekoncik nocny

Zdravim vas priatelia.pred nejakou dobou som sa na vas obracala s otazkami ako zacat s gekoncikom nocnym..dnes mame ale staly problem od zaciatku -chvost..
Neviem co s nim stale ho ma jak jasterica vobec ho nema naplneny..kupily sme mucnych cervou tych ako tak zere o cvrckov moc nejavy zaujem ..behaju mu tam a on ich ignoruje ..cvrcky stihly narast na velke..co s nim...uz som zufala

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uprimne, to zvire vypada hrozne spatne, a troufnu si rict ze ho vlmi pravdepodobne uz nejde zachrani…
lucifer 12.03.2022 15:34
lucifer
Prave sme zistili,ze aj oko bud nema alebo nepouziva uplne sme z toho na nervy..prikladam fotku tera…
Krska 12.03.2022 18:40
Krska
jinak - "fotka se sourozenci" - ktery je ten vas asi poznam, tady vypada jeste celkem v kondici. Ale… poslední
lucifer 14.03.2022 08:58
lucifer

Uprimne, to zvire vypada hrozne spatne, a troufnu si rict ze ho vlmi pravdepodobne uz nejde zachranit. Pokud jste neudelali nejakou zasadni chybu co se podminet tyce, tak za to nemuzete - nebylo v poradku uz pri koupi. Ty podminky jsou u gekonciku velmi jednoduche, teplota kolem 28°C (s nejakym gradientem), dostupna miska s vodou, ukryt, krmeni. A pokud mozno tak zadny substrat, nebo jen trochu pisku.

Pokud jste si prinesli cryptosporidie (strevni cizopasnik - nasledkem infekce je nechutenstvi a hubnuti), tak myslim ze to snad ani neni rozumne lecitelne. A co horsi, problem je i s terarkem kde jste gekoncika meli, vycistit ho od neceho takoveho muze byt dost obtizne.

Nerad pisu takhle pesimisticky, ale nechci davat nejake plane nadeje - tohle fakt neni dobre. :-(

Prave sme zistili,ze aj oko bud nema alebo nepouziva uplne sme z toho na nervy..prikladam fotku teraria..a aj fotku so surodencami..aj ked si myslim,ze to bol nejaky tipek co nema sajnu..ale co uz..ma tam vädsinou 26 stupnou a ma vyhrevny kamen v noci a cez den lampu.vodu menime kazdy den.tak isto tam ma aj vapenec. A nic nechce..ma tam piesok ktory bol ale poliaty cize stvrdol

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru