Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pořídil jsem si Agamu od předchozích Majitelů prosím pomoc

Dobrý den všem,
Předevčírem jsem si pořídil Agamu vousatou Samec 1 rok starý s terrariem no krom toho že jedla každý den, a že je to prý klidas mi toho předchozí majitel moc neřekl.
Dal mi terrarium v něm písek v kterém bylo snad 100 červíku a všechno možný.. (Ujištovala mě že dostanu písek atd..) Takže ještě ten večer jsem terrarium kompletně vyčistil dal provizorně karton a další den jel koupit písek a pár dalších věcí jelikož tam měl jen jednu větev a nějaký dřevěný domeček který zabíral úplně nesmyslné místo... No dal jsem mu vše nové koupil ještě novou UVB žárovku jelikož nevím jak ta původní tam byla dlouho.. Potom jsem si ho zkusil vzít na sebe ze začátku byl úplně v klidu pak chtěl chvilku útéct a když jsem si ho dal na rameno tak zavřel oči a byl úplně v klidu... Dnes po dvou dnech jsem ho chtěl zkusit nakrmit co mi pan předchozí majitel dal ještě kobylky.. no vůbec o to nejevil zájem.. prý mají rádi Polníček taky ho vůbec nechce po vložení do terraria jde po chvilce na opačnou stranu vyleze na klacek a je v rohu celý den se zavřenýma očima když příjdu tak je trochu po otevře a zase zavře.. Tak nevím jestli je to kvůli změně prostředí nebo ho něco trápí nebo mu mám dát prostě čas nebo zimuje... Co si o tom myslíte?

Předmět Autor Datum
Chtelo by vic detailu o terariu - jake ma v nem teploty (na vyhrevnem miste i v prostoru), osvetleni… poslední
lucifer 06.10.2022 08:34
lucifer

Chtelo by vic detailu o terariu - jake ma v nem teploty (na vyhrevnem miste i v prostoru), osvetleni - jake, ciom, nejlip foto teraria i zvirete. Jinak tezko radit, zmena prostredi muze mit vliv, nechce ho stresovat branim do ruky a mimo terarium. Nicmene rocni zvire v dobrem stavu muze byt bez krmeni klidne tyden - dva aniz by mu to jakkoliv ublizilo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru