Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zvrací mi korálovka sedlatá

ahoj mam problem se samickou, je sikovna,pevne drzi, lovecke instinkty ma taky super krasne basti, ale po cca 3 dnech slusne natravene hole vyzvraci. na stolici chodi takze to jakz takz zvlada ale myslim ze to neni ono,mame i samecka a ten roste jako z vody bez jakychkoli problemu.ta samicka jak jsem rikal docela prospiva, je ziva, snazi se stale zdrhnout,myslel jsem si zda to neni stresem ale je to jiz 4 krmeni a stale stejny problem,kupuju pro ni i velmi mala holata a nepomaha to,pokud nekdo vite cim to je,dejte prosim vedet.diky honza

Předmět Autor Datum
Jako první věc bych zkusil zvýšit teplotu (třeba jen lokálně - zmenšit výšku žárovky nebo větším výk…
Georgij Gadjukin 17.01.2007 06:27
Georgij Gadjukin
jezismarja ja nechci aby sla do vecnych lovist.diky:-)
honza lukáš 17.01.2007 15:18
honza lukáš
jeste dotaz ty koupele provadet po jidle nebo pred?
honza lukáš 17.01.2007 15:20
honza lukáš
2 x denně ve 35 st. teplé vodě, to je zbytečně často a příliš teplá voda (35 to má voda ve vaně při…
krokodýl 17.01.2007 17:03
krokodýl
koupely nepomohly vydrzela to v sobe o den dele
honza luk 28.01.2007 10:26
honza luk
Prochazel sem vsechny diskuze a hledal presne tohle. Dneska sem v terarku nasel vyvrhle, polonatrave…
Londys 06.10.2007 11:26
Londys
cau, tehda jak jsem psal ze defekuje tak to asi nebyla pravda, ale nejsem si na 100% jisty. pozdeji…
honza luk 06.10.2007 11:41
honza luk
Škoda, že jste ji nerozřízli, ta bulka mohla být problém, možná ucpaná střeva. Jaký byl substrát? Ne…
krokodýl 06.10.2007 12:01
krokodýl
jo ja chovam zatim na lignocelu budu menit na raselinu s piskem bude to lepsi protoze planuju ty den…
honza luk 06.10.2007 15:15
honza luk
Londys: Jaký máš ty substrát?
krokodýl 06.10.2007 12:02
krokodýl
Substrat? No substrat nemam zadny, pokud myslis nejakou raselinu jako podklad ci neco podobneho. Na…
Londys 06.10.2007 15:56
Londys
jezis proc ti rekli ze to mas solit?omlouvam se jestli se to dela,ale nenapada me jediny duvod proc…
honza luk 06.10.2007 18:28
honza luk
No on Londys to určitě nesolí,solí na jídlo,ale jemně posypává vitamíny:))
Melda 06.10.2007 19:14
Melda
jsem se prehledl sorac:-D:-[:-D
honza luk 06.10.2007 20:04
honza luk
Presne tak, solim vitaminama. :) Takze myslis, ze podavat vitaminy neni vubec potreba? Jinak, obsluh…
Londys 06.10.2007 21:21
Londys
Zkus příště dát něco lehčího, holátka třeba. Možná je jen trošku rozhozená střevní mikroflora.
krokodýl 06.10.2007 22:23
krokodýl
ode me si nenech radit,ja jsem jen rekl to co jsem tu vycetl,myslim si ze se svymi zkusenostmi nemam…
honza luk 07.10.2007 15:59
honza luk
Ono o moc víc dělat nemůžeš, pokud máš dojem, že podmínky jsou OK, tak může být problém jinde a nebo…
krokodýl 07.10.2007 16:05
krokodýl
Krmim ji jen holatkama. Po tom co jsem si tu precetl se mi dokonce zda, ze malo. Davam ji jedno hola…
Londys 07.10.2007 19:18
Londys
Prvoky a spol. jedině mikroskopem, větší záležitosti (roupi, škrkavky aj.) i pouhým okem.
krokodýl 08.10.2007 22:47
krokodýl
Píšu jen svoji zkušenost... tak se omlouvám, pokud nebude dobrá :-/ Měla jsem korálovku, samečka, a… poslední
snowmouska 09.10.2007 15:01
snowmouska

Jako první věc bych zkusil zvýšit teplotu (třeba jen lokálně - zmenšit výšku žárovky nebo větším výkonem) v teráriu. Píšeš, že defekuje, tak průchodnost střev je zřejmě OK, každopádně koupelí ve vlažné vodě (při cca 35°C 10min) 2x denně nic nezkazíš. Pokud se stav nezlepší, doporučoval bych návštěvu veterináře.
Mě se podobným spůsobem choval samec B.g.rhinoceros tak dlouho, až si vykoledoval mražák. Zajímavé na tom bylo, že ani vyšetření trusu, slin a žaludeční flory ani následná pitva neprokázali nic, zo by mohlo toto chování způsobovat. Tak už je v Návě :puff:

2 x denně ve 35 st. teplé vodě, to je zbytečně často a příliš teplá voda (35 to má voda ve vaně při koupeli lidí), stačí okolo 28 st. a jen tak jednou dvakrát týdně. Stejně mám, ale pocit, že to příliš nepomůže. Důležitější je rozbor trusu, případně výplachu střev a úprava podmínek chovu - samostatně v hygienickém teráriu.

Prochazel sem vsechny diskuze a hledal presne tohle. Dneska sem v terarku nasel vyvrhle, polonatravene holatko. Kdyz jsem ho podaval pred 5-ti dny, bylo trochu vetsi, lehce osrstene. Mam koralovku sedlatou (sinaloe) asi 3-ti mesic. Stari je kolem pul roku. Tohle mi udelala poprve, tak sem z toho trochu nesvuj. Nevim jestli je to normalni nebo je nekde problem. Tak prosim o radu. Jsem zacatecnik, tohle je muj prvni had. Po precteni vsech moznych diskuzich na tomhle foru vim ze mi muzete poradit :) Jinak, teplotu ma kolem tech 26-28 stupni pres den, v noci tech 22. Podklad pisek. Rozmery terarka podle me dostacujici. Vypada zdrave, svleka se, kali, zere, takze do ted zadny problem. Koupat jsem ji nezkousel. Spis pockam, jestli se tahle neprijemnost nebude opakovat. Rady? THX.

cau, tehda jak jsem psal ze defekuje tak to asi nebyla pravda, ale nejsem si na 100% jisty. pozdeji jsme nahmatali nekolik cm pred kloakou bulku,po trech dnech nez jsme stacili zahajit lecbu (asi tak 2 minuty) zemrela. pitvu jsme nedelali, takze ti bohuzel neporadim, jen to tu dodavam pro upresneni. samecek je pasak a zvladl i maleho krecka...

jo ja chovam zatim na lignocelu budu menit na raselinu s piskem bude to lepsi protoze planuju ty dendrobatky,no a u chvatele nevim, kupovali jsmena burze a brali jsme ji diky tomu ze mela v sobe hole coz slo poznat akorat nam ho pak grcla za 2 dny,myslel jsem,ze to bylo stresem hodne jsme cestovali, ale opakovalo se to. lituju ze jsem ji nerozrizl, ale me ji bylo strasne lito chuderky, ona se asi lekla jak jsem se s ni blizil s tou injekci :) tehda jsem to totiz podcenil,svlekla se tak jsem myslel ze uz to bude v poho tak jsem polevil,byla to asi i ma chybka.

Substrat? No substrat nemam zadny, pokud myslis nejakou raselinu jako podklad ci neco podobneho. Na dne teraria mam pouze hruby pisek. Napadlo me, jestli to nemuze byt zpusobene vitaminy, ktere ji davam s potravou, jak mi poradili ve zverimexu, kde kupuji holata. Vitamin je nutrimix rep. Podle rad jim lehce "solim" potravu, predtim, nez ji dam hadovi. Jenze tenhle problem jsem nikdy predtim nemel, vzdy holatko sezrala uplne v pohode i s vitaminy.

jezis proc ti rekli ze to mas solit?omlouvam se jestli se to dela,ale nenapada me jediny duvod proc by melo...a jestli solis moc tak predpokladam, ze jak u lidi po poziti solneho roztoku vrhne. a co jsem tady ze ten skoro rok co tu chodim cetl, vitaminy hadum nejsou treba, maji jich dost z potravy.a dale z toho co jsem tu cetl bych si nikdy nenechal radit od obsluhy ve zverimexu...

Presne tak, solim vitaminama. :) Takze myslis, ze podavat vitaminy neni vubec potreba? Jinak, obsluha ve zverimexu je taky chovatel, takze si myslim, ze asi neco vi, ale to sem tahat nechci. Spis bych chtel vyresit ten problem zvraceni. Sam si myslim, ze nejlepsi bude asi pockat, jestli dalsi potravu vyvrhne, nebo ne. A pak bych kdyztak konzultoval asi uz s odbornikem zverolekarem. Nebo mate v rukavu jeste nejaky rady?

Ono o moc víc dělat nemůžeš, pokud máš dojem, že podmínky jsou OK, tak může být problém jinde a nebo taky nemusí. Každopádně pokud by se to opakovalo, tak není na co čekat a určitě nezaškodí parazitologie trusu. Pro jistotu, jestli se tam nepoflakuje moc bičíkovců nebo jiných potvůrek, které mohou narušit při větší invazy stěny střeva.

Krmim ji jen holatkama. Po tom co jsem si tu precetl se mi dokonce zda, ze malo. Davam ji jedno holatko v 5-6 dennich intervalech. Ale jak rikam, co sem se docetl, mela by bez problemu zvladnou dve naraz, jest tak? Chtel bych se ale jeste zeptat (asi naivne) na tu parazitologii trusu. Nejaky bicikovec nebo jina potvurka asi okem odhalitelna nebude, co? A k veterinari vzit nejspis hada i trus :)

Píšu jen svoji zkušenost... tak se omlouvám, pokud nebude dobrá :-/
Měla jsem korálovku, samečka, a dostala jsem ji od přítele spolu se samičkou. Samičku se mi povedlo krásně převést z holátek na skákavky, a menší myšky, sameček mi začal zvracet. Samička rostla jak z vody, a sameček za půl roku, co byl u mě, v sobě udržel asi jedno holátko a nerostl. Zkoušela jsem ledaccos, pak mi kamarád poradil nechat hada tak 3 týdny vyhladovět. Bála jsem se, jestli to přežije, protože fakt dlouho před tím v sobě nic neudržel. Tak jsem ho nechala vyhladovět. Mezitím ho přítel vzal do školy (veterina) a tam pro něj dostal antibiotiky... Jenže já strašně šikovná od přírody jsem mu místo jednoho dílku vystříkla do pusy celou stříkačku... Povede se. No naštěstí většina vytekla ven. A světe div se, had se zpravil... Těžko říct, zda vyhladověním, nebo antibiotiky, ale už je v pořádku a žere!
Takže klidně bych zkusila i to vyhladovění, třeba ze dva týdny (určo mu to neublíží)... Hlavně hlídat teplotu po jídle-ať má pořád světlo!
Pak bych to řešila asi vetem-ale ne všichni všechno ví, nejlepší je asi přímo třeba vysoká veterina nebo tak... Nebo něco specializovaného...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru