Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nevím co ti na tý částce není jasný....dyt ti to píšou přímo v tom článku- každej kdo na základce ne…
viper 14.07.2011 00:49
viper
Teď jde o to, jestli to jsou fakt týpci, kteří nachytali 6000 velkejch a barevnejch roháčů, tesaříků…
boguschak 14.07.2011 18:29
boguschak
"6000 velkejch a barevnejch roháčů, tesaříků atd."...Turecko není Malajsie:-D:-D poslední
Dupis 16.07.2011 20:49
Dupis
No, 6000 brouků (nebo čehokoli, i kdyby to byli komáři) není málo. Pracujme s holými fakty. Ta země…
Anička42 14.07.2011 10:13
Anička42
6000 brouků je moc??!Sbírali v Turecku měsíc a půl a to v 6ti lidech.Pokud to proženete kalkulačkou… nový
Dupis 16.07.2011 20:42
Dupis

nevím co ti na tý částce není jasný....dyt ti to píšou přímo v tom článku- každej kdo na základce nepropad z biologie ví jakou převratnou hodnotu mají včely bzučivky a cikády... :-D
Hold okurková sezona je v plném proudu

Teď jde o to, jestli to jsou fakt týpci, kteří nachytali 6000 velkejch a barevnejch roháčů, tesaříků atd., aby je mohli prodat na burze, anebo vědci, kteří tam něco zkoumali a vezli si dokladovej materiál... Někdy jsou zákony dost dementní a sám dobře vím, že nějaký povolení v Turecku získat naprosto nejde, a pokud člověk potřebuje do výzkumu nějaký druhy, který žijou jen tam, tak co má dělat...

No,
6000 brouků (nebo čehokoli, i kdyby to byli komáři) není málo. Pracujme s holými fakty. Ta země má nějaké zákony, které se musí dodržovat. Pokud chtěli brouky na věděcké účely, myslím, že by pro ně nebyl problém si zařídit povolení, nebo něco.
Ony se tyto předpisy dají ignorovat, kdy si nasbíráte pár broučků pro sebe, do sbírky, či do terárka ... ale 6000??? To už je dost a chlapi museli vědět, že dělají něco ... ne úplně zákoného ... a museli počítat s tím, že když je chytnou, můžou mít sakra problém. No a oni je chytli ... a mají problém ... tak to postě je.
Nehodlám tu spekulovat nad tím, zdali by nad takovými prohřešky měli být tak vysoké tresty, nebo vůbec nějaké. Prostě věc se má tak, že když jedu do cizí země, musím se řídit jejími zákony. Když se neřídím, musím počítat s tím, že mě může stihnout trest, tečka.
Jak říkám, nikomu takové výběry, neberu, nezakazuju, neodsuzuju a neschvaluju ... prostě neutrálně. Když něco dělám, musím si prostě umět domyslet jaké to může (i když nemusí) mít následky.

6000 brouků je moc??!Sbírali v Turecku měsíc a půl a to v 6ti lidech.Pokud to proženete kalkulačkou vychází to na 22 brouků na osobu a den.22 brouků vám můžu nachytat za 15 min u nás před barákem...Tzn.že 6000 není žádný závratný počet brouků.Spíš bych řekl,že to musel být docela propadák :-))

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru