Předmět Autor Datum
ne, že by to sem patřilo ... ale nedá mi to se nevyjádřit. Nikdy sem nepochopila ... jak se může pes…
Anička42 22.03.2012 22:36
Anička42
Hele pes vezme caru ani nevis jak. A to doslova - ted tu byl a uz pari tu sousedovic harajici cubu..…
bahno 22.03.2012 22:58
bahno
Aničko, tys asi nikdy neměla kokra, že? Jinak bys tohle nenapsala...já měla psy vždycky poslušný a v…
Aurifer 23.03.2012 08:32
Aurifer
No přiznám se, že kokra opravdu ne. Jen jorka a vlkodava (dříve smě měli ještě víc psů, ale to sem b…
Anička42 23.03.2012 20:16
Anička42
Článek mě nezajímá, nechápu proč je tady - další bulvární sra*ka ve zprávičkách.. Ale k těm kokrům -… poslední
Jan Lauermann 23.03.2012 22:08
Jan Lauermann
Tak mě zas přijde dost nepochopitelnej názor, že jíst psa je fuj. Jasný, že je prasárna sežrat psa,…
lacerta. 23.03.2012 09:18
lacerta.
Naprosto souhlasim. Jestli pes nebo krava. Kravy jsou hodne pekna zvirata a jejich telata.. ty oci.…
Enjoy The Silence 23.03.2012 10:00
Enjoy The Silence
Hlavně se nedá porovnávat inteligence, když maj jinej způsob života a jiný uzpůsobení, to je jako tv…
lacerta. 23.03.2012 10:06
lacerta.
Jj presne tak. A kdyz palicaty jsou, tak je vezmu do naruce a prenesu jinam, coz s kravou je docela…
Enjoy The Silence 23.03.2012 10:24
Enjoy The Silence
jj, já osobně taky nemám nic proti konzumaci psího masa- maso jako maso, ale prostě chytit zjevně ně…
Aurifer 23.03.2012 10:49
Aurifer
ona kráva i v chlívě dovede divy, že se člověk až diví, jak na to přišla...to samý kozy... a i slepi…
lacerta. 23.03.2012 11:13
lacerta.
Kdyz jsem u toho rozliseni krava/tele, tak co teprve byk... ti nasi byli vzdycky jeste vycuranejsi n…
Enjoy The Silence 23.03.2012 11:30
Enjoy The Silence
Tak dost taky zalezi na rase. Krysa se te musi drzet zuby nehty, jinak by taky neprezila, ale zkus t…
Enjoy The Silence 23.03.2012 09:58
Enjoy The Silence
Zase s krysou nehrozi, ze by ti ji nekdo sezral :) Na to bych nespoléhala...holt těch štěkanátků pa…
Aurifer 23.03.2012 10:55
Aurifer
Ja nevim, kdybych mel na vyber mezi krysou a jinym normalnim psem a mel hlad... :-)
Enjoy The Silence 23.03.2012 11:32
Enjoy The Silence
Keď človek nemá na jedlo, nepozerá okolo seba. Majiteľ psa našiel, to znamená, že vedel kde ho hľada…
Ledo 23.03.2012 11:35
Ledo
S tou domestikací jsem v poslední době zaznamenala názory, že to až tak nebylo - podle nějakých kost…
lacerta. 23.03.2012 11:44
lacerta.
od Auri ... prostě chytit zjevně něčího psa/kočku a sežrat ho je fakt zhovadilost a dost mě to poho…
lupus 23.03.2012 19:08
lupus

ne, že by to sem patřilo ... ale nedá mi to se nevyjádřit.
Nikdy sem nepochopila ... jak se může pes takhle zaběhnout? Buď ho majitel pustil z vodítka a nevychovaný pes vzal čáru, nebo utekl z dostatečně nezabezpečeného pozemku ... nebo jak? Jednoznačně chyba majitele, má si psa nejprve vychovat, poté hlídat.
Což samozřejmě neomlouvá toho člověka, co odchytne psa, který evidentně někomu patří (když to byl tak milující mazel, tak předpokládám, že měl známku) ... a i kdyby to byl tulák ... prostě jakéhokoli psa ... veme ho pohlavě a udělá si dobrou večeři ... to se prostě nedělá a zaslouží si trest (bohužel pes je pokud vím, jen majetek).
Strašně mě štve, jak maj dneska lidi nevychovaný čokly, že je ani nepustěj z vodítka ("no von by Bertíček pak už nepřišel") a pak se strašně divěj, když to špatně dopadne. A mě pak vytýkaj, že neoblíkám psa do stupidních oblečků a kšiltovek (když jí chudince svítí sluníčko do očiček).
Podotýkám, že psa mám, sice malou krysí potvoru, ale, i když nemá žádnej výcvyk (= že není ukázkově poslušná) můžu s ní v centru města chodit navolno a nedokážu si představit, jak by se mohlo stát, že mi uteče. Maximálně ztratí (ze bych jí třeba zmizela v davu), ale to by bylo opět mou chybou a vytýkat bych to mohla jen sobě.
grrr ... sem na tohle fakt alergická

Aničko, tys asi nikdy neměla kokra, že? Jinak bys tohle nenapsala...já měla psy vždycky poslušný a vychovaný- všechny až na kokry. Ti jsou poslušní když nad nima stojíš s karabáčem, a to jenom možná. Jsou moc milí, ale hrozně paličatí a dělaj si prostě co chtějí. Nám jedna fenka kokra taky pořád utíkala (nejen kokra, dělala nám to i vlčanda), když nebyla na řetěze, tak prostě vzala čáru, ploty neploty. A když byla na řetěze, tak lidi nadávali, že máme psa na řetěze.

Chápu, že někomu uteče pes. To se prostě občas stane. Nechápu, že ho někdo chytí, zabije a sežere. Udělat to někdo mému psovi, tak mě zřejmě zavřou za vraždu.

No přiznám se, že kokra opravdu ne. Jen jorka a vlkodava (dříve smě měli ještě víc psů, ale to sem byla malá a nebyly moji, takže to neposoudím), což jistojistě má ke kokrovi daleko. uznávám, že některý útěkáře nezastaví ani 2m plot, páč se po něm naučí šplhat. Ale co si budem nalhávat, obvykle jde o neschopnost majitelů si psa vychovat a uhlídat (samozřejmě většinou, ne vždy). Já prostě když něco takovýho čtu, tak se mi ihned před očima vybavěj paničky s rozmazlenejma jorkama, co mi vytýkaj, že sem jorkovi nekoupila slušivou sukýnku a že na něj občas taky zavolám nějakej povel (a že takových vytýkačů potkávám týdně aspoň 5). A bohužel už sem na to alergická a jakmile vidim něco tomu podobnýho, začíná se ve mě vařit krev. Uznávám, že mám možná trochu zkreslenej názor právě tímto.
Tím samozřejmě neomlouvám nikoho, co si takového psa uvaří (takový lidi se maj chytit a poslat do nemocnice). Maso je maso, pravda, ale sakra chytit něčí kočku nebo psa??!!

Článek mě nezajímá, nechápu proč je tady - další bulvární sra*ka ve zprávičkách.. Ale k těm kokrům - všeobecně je to určitě tvrdohlavý plemeno. Asi jsme měl štěstí.. Měl jsem 11 let fenu - Asi byla "jiná", protože poslechla na slovo, vodítko jsem téměř nepoužil. Na chatě zůstávala bez hlídání venku, nikdy neutekla. Skvělej pes.

Tak mě zas přijde dost nepochopitelnej názor, že jíst psa je fuj. Jasný, že je prasárna sežrat psa, kterej evidentně někomu patří, tady se taky divím, že to te chlap přežil, protože bejt to můj pes/kočka tak... Ale proč je špatný jíst psa... nevidím na tom nic horšího, než jíst kuře. Upozorňuju, že psy nejím (ani maso), ale když ho jednou začnu jíst, tak si dám klidně i psa. Ona kráva je taky celkem milý a svým způsobem chytrý zvíře... A je dost pokrytecký tvrdit, že kuře se hodí k jídlu víc než pes...
Sdílím názor, že pes má bejt vychovanej, majitel si má zařídit, aby neutíkal...ale zase stane se, stačí, aby někde hárala fena a i slušně vychovanej pes je schopen bourat kotec a protáhnout se pomalu pod dveřma...

jj, já osobně taky nemám nic proti konzumaci psího masa- maso jako maso, ale prostě chytit zjevně něčího psa/kočku a sežrat ho je fakt zhovadilost a dost mě to pohoršuje.

Co se týče ostatních zvířat, tak tam samozřejmě taky souhlas. Krávy blbé rozhodně nejsou, naopak když uteče kráva a v přírodě se rozkouká, tak je to neuvěřitelně vyčurané a opatrné zvíře, které je problém zase odchytit.

ona kráva i v chlívě dovede divy, že se člověk až diví, jak na to přišla...to samý kozy... a i slepice dovede bejt poměrně šikovná

A to s tím žraním cizích psů je bohužel docela častý (a kupodivu ne od jistý menšiny z Asie) - co jsem bydlela u rodičů na vesnici, tak tam to provozovalo hned několik rodin:-/

Keď človek nemá na jedlo, nepozerá okolo seba. Majiteľ psa našiel, to znamená, že vedel kde ho hľadať. Pravdepodobne sa jednalo o nejakých sociálov. Keby v Afrike mali čo jesť, tak tiež si Číňania necpú nosorožie rohy do treniek, alebo prípad uruguajských ragbistov, ktorý po stroskotaní lietadla boli nútený jesť vlastných spoluhráčov. Pes nebol domestifikovaný ako úžitkové zviera, ale ako strážca a lovec. Zjem všetko a zjedol by som pravdepodobne aj psa, ale je mi nepochopiteľné, že ho niekto môže zabiť. Možno iba ten, kto psa nikdy nemal a nemá žiadny vzťah k zvieratám a niekoľko dní poriadne nejedol. A je rozdiel medzi ľuďmi z dedín a miest. Mešťania berú psa viac ako domáceho maznáčika a na dedinách ako strážcu majetku. Máloktorý dedinčan má taký vzťah k psovi ako mešťan, čo ale nemusí byť pravidlo. Napr. môj bývalý kolega sa mi chválil akého má nádherného stavača ( bol náruživý poľovník ). Za nejaký čas prišiel do práce a že keď ráno vyšiel na dvor, videl podávené všetky kačeny. Tak zobral ( tuším, už si to dobre nepamätám ) lopatu a bolo po krásnom psovi. Mne takéto správanie nedáva zmyslel. Mám Jack Russela a skoro každý ma od neho odhováral, lebo to je temperamentné a tvrdohlavé plemeno. Ja môžem s istotou povedať, že mali pravdu. Od malička som ju vodil bez vodítka a hral som sa s ňou, čo robím doteraz a to z niekoľkých dôvodov. Aby vybila svoju energiu a keď ju pustím, aby nebola ako pes utrhnutý z reťaze. Za to sa mi odvďačuje tým, že chodí stále za mnou ( aj keď niekedy to je v okruhu niekoľkých desiatok metrov ) a v rámci povahových vlastností tohto plemena poslúcha. Samozrejme, že zažila aj tvrdú disciplínu, ale v niektorých prípadoch to bolo skôr na škodu, ako k úžitku.

S tou domestikací jsem v poslední době zaznamenala názory, že to až tak nebylo - podle nějakých kosterních nálezů se teď dost razí teorie o tom, že pes byl domestiovanej jako živá konzerva - takovej multifunkční pomocník, kterej se přes zimu snědl...

od Auri ... prostě chytit zjevně něčího psa/kočku a sežrat ho je fakt zhovadilost a dost mě to pohoršuje.

tak pod to se s klidem podepíšu a u nás to opravdu žrát snad nemá nikdo zapotřebí a ani nemám potřebu se stýkat s lidmi co je žerou jen tak z plezíru a dělaj si z toho "svátek"
i když uznávám, že za jistých okolností... (hlad je hlad);-)

jinak jak už tu někde psal, stát se to mejm psům ,tak už asi sedím za zabití či těžké ublížení na těle...

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru