Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno násilné krmení

Nazdárek všichni,
mám malý problém s asi 30 cm dlouhou guttatkou. Nechce žrát a jelikož byla docela hubená, přistoupila jsem na násilné krmení, jenže bych nerada, aby si zvykla. Nemá někdo nějaké rady ohledně násilného krmení nebo nějakou fintu, aby začala žrát sama??

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jo a pres noc s nim uz taky byla. Fikane pred nim zdrhla na vetev na odpocivarnu, de chrnela az do r…
Sharkie 28.05.2007 13:22
Sharkie
A dělal ten doktor sonografické nebo rentgenologické vyšetření, je to teda dost drahé (obojí tak za…
krokodýl 20.06.2007 20:41
krokodýl
Konzultovala jsem s veterinarem to sono a rentgen. Protoze ma had 40cm a je tlusty jako tuzka, nebyl…
Sharkie 09.07.2007 11:35
Sharkie
Já myslím, že sono by šlo, akorát musí použít velmi jemně čtoucí sondu a tu každá nemá. Spíš na něja… nový
krokodýl 09.07.2007 12:30
krokodýl
Díky moc. Odkud je? Z Plzne? Pobavim se s nim. Dneska jdu volat i MVDr.Voprsalka, kteryho mam tady v… nový
Sharkie 09.07.2007 12:41
Sharkie
Jo jo z Plzně. nový
krokodýl 09.07.2007 12:46
krokodýl
Takze konecne vim co je mymu hadovi a proc ma potize s travenim. Zaslouzi si to novy vlakno, takze t… nový
Sharkie 10.07.2007 11:16
Sharkie
Nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno, ale chtěla jsem se zeptat, zda je možné mláďata krmit mražen… nový
ficule 18.09.2007 15:27
ficule
Většinou to nebývá problém, kolikrát dokonce i odmítači holat, vezmou raději rozmražené a pokud už ž… nový
krokodýl 18.09.2007 15:51
krokodýl
Díky za odpověď ;-) poslední
ficule 18.09.2007 16:36
ficule

A dělal ten doktor sonografické nebo rentgenologické vyšetření, je to teda dost drahé (obojí tak za 500 až 600), ale mohl by něco vidět, může jít o různé defekty vrozené nebo získané, u těch všech pro(pře)křížených a inbreedingem po mnoho generací zatížených guttat se může stát kde co. Srůsty, nádory atd. Otázka je potom smysluplnost léčení nejde jen o finance (i když peníze jsou až na prvním místě:-D), ale jestli je to vůbec řešitelné. To se ale pozná jen důkladným vyšetřením.

Konzultovala jsem s veterinarem to sono a rentgen. Protoze ma had 40cm a je tlusty jako tuzka, nebylo by na sonu nic videt. Rentgen taky nema smysl, je to mlade a tak bude mit zatim spis chrupavky nez kosti. Nic by tam nevidel. Výplach střev nedoporučil, nevíme jestli tam neni prekazka. Cekam na vysledek rozboru trusu kvuli parazitum. Had se dneska zase zhorsil. Obratim se na jineho specialistu, s tamtim jsme se shodli, ze uz nic nevymysli. O penize mi vubec nejde, muze to jit do tisicu, jen at se uzdravi. Dokud budu mit pocit, ze muzu neco udelat, tak se budu snazit.

Já myslím, že sono by šlo, akorát musí použít velmi jemně čtoucí sondu a tu každá nemá. Spíš na nějaké větší klinice. Nevím přesně, ale pokud tam je dlouhodoběji nějaká překážka, tak není co ztratit, jedině by byla šance, že se to uvolní. Můj známý veterinář to řeší tak, že hadovi vlastně jakoby přes kloaku tlakem vody střeva naplní a jakoby nafoukne (s citem) a případná překážka se může uvolnit a společně s tím tahem odcházející tekutiny se může posunout až ke kloace. Ovšem je fakt, že u tak malého hada je cokoli dost obtížné a taky nedokážu odhadnout tu úspěšnost, protože většinou se zaním lidi dostaví až když už je pozdě a je tam velké poškození střev a tím pádem spíš pak umírají na další komplikace, druhotné infekce a sepse, ale schválně ti na něj dám telefon, je to takovej mladej koumák, tak by ho mohlo něco napadnout nebo ti poradit někoho, kdo s tím má více zkušeností. Jmenuje se MVDr Jan Pokorný, tel.:732 573 317.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru