Předmět Autor Datum
Tak to vypadá, že někdo nemohl v noci spát a hledal, kde by mohl ventilovat svůj mozkový průjem. Jak…
carlos 26.10.2006 07:20
carlos
Aspoň je vidět, že je nalezitelná na netu. To je taky dobrá zpráva. Jinak, co chceš čekat od člověka…
Georgij Gadjukin 26.10.2006 09:18
Georgij Gadjukin
no jen si zkousej tu svoji demagogii, jiste jsi nic neslysel o tom, jak se treba ta zviratka preprav…
humus 26.10.2006 20:32
humus
Kde jsi dosel k zaveru, ze vsechna zvirata v terariich jsou z volne prirody? Vem si encyklopedii a n…
Radek 26.10.2006 20:44
Radek
nerekl jsem vsechny.. je mi jasne, ze k nekomu had prilezl i balkonem od souseda.
humus 27.10.2006 03:51
humus
Určitě tu nikdo nic neslyšel o přepravě zvířat, popř. etologii terarijních zvířat. Nepochybně jsi v…
carlos 27.10.2006 09:20
carlos
Internetová poradna nemůže nic legitimizovat (takové slovo neznám). Zřejmě jsi měl na mysli výraz ve…
Jan Fiala 26.10.2006 18:54
Jan Fiala
prosim te, prostuduj si napred encyklopedie a potom delej chytryho..
humus 26.10.2006 20:31
humus
Hele ty blábolo, jestli si někdy aspoň trochu studoval třeba hady, tak jistě víš, že praxe je taková…
para 26.10.2006 21:23
para
Mas pravdu, prudi, ale on to myslel v jedne casti i jinak, on myslel i prepravu z volne prirody do z…
Radek 26.10.2006 21:30
Radek
Vycházim z toho co napsal v původním příspěvku citace: :>: "tohle fakt nemusim, nevim jestli to zvi…
para 26.10.2006 21:38
para
jasne, to je presne ono, co jsem mu psal, dost zvirat se rozmnozuje v zajeti.
Radek 26.10.2006 21:40
Radek
jasne, jeste jsi zapomel na klonovani a teleportaci z jinych svetu..
humus 27.10.2006 03:48
humus
a ten naklonovanej jsi ty, spis asi teleportovanej, ze? nebo naklonovanej a pak teleportovavanej?
Radek 27.10.2006 08:58
Radek
prosim te, cti i nadpis, dekuji.
humus 27.10.2006 03:47
humus
hele ty parabolo, reaguj k veci - tady byla rec o vyznamu slova legitimizace.
humus 27.10.2006 03:50
humus
Pokud si někdo plete slovo legitimizace a legalizace,tak se není čemu divit. Já mám nejradši lidi z…
Stryx_Sova 29.10.2006 19:50
Stryx_Sova
Chápu tvůj kontroverzní příspěvek jako pokus o provokaci ke tříbení názorů a proto ti také přispěji.…
Daimon 08.11.2006 09:44
Daimon
Diky za tvou reakci. Slova jak z mramoru... 8-)
mif 09.11.2006 00:25
mif
;-) Klobouk dolu :) slohova prace :))
VenomouS 12.11.2006 19:08
VenomouS
Ani ne: krajty.com 8-)
Daimon 13.11.2006 17:33
Daimon
vzdyt vim..... VENOM :)) mam to precteny nekolikrat kvalitni webik poslední
VenomouS 13.11.2006 19:19
VenomouS
Domnívat se, že se obchoduje pro potěšení, může jen člověk ducha mdlého.Z vlastní podstaty obchodu j…
Henessy 12.11.2006 23:39
Henessy

Hele ty blábolo, jestli si někdy aspoň trochu studoval třeba hady, tak jistě víš, že praxe je taková, že pokud má ten had přísun potravy vůbec nemá potřebu někde cestovat :i:
takže tvoje narážky na nedostatečný prostor jsou minimálně irelevantní, nehledě na to, že takový zvíře už si pořizuje jen opravdovej nadšenec a ten mu jistě vytvoří adekvátní podmínky takže to zvíře určitě nestrádá. Což se třeba nedá říci o jedincích žijících ve volné přírodě, kteří ani nemají, narozdíl od jedinců chovaných v "zajetí", zajištěn pravidelnej přísun potravy.
Usuzuju tak podle mého svěřence kterého když ho vyndám z terárka a volně pustím po bytě (myslíš, že 92metrů čtverečních na dvoumetrovýho hada je dost???)tak se někam namotá a tam by bez hnutí spočíval třeba 14 dní a myslím že mu je úplně jedno jestli tak číní někde pod stromem v pralese a nebo v koutě mého obýváku.
Můj názor je takovej, že ani nemáš páru o čem vůbec "přednášíš" a že chceš jednoduše jen prudit. :-p

Vycházim z toho co napsal v původním příspěvku

citace: :>: "tohle fakt nemusim, nevim jestli to zvire v tak malem prostoru muze byt stastne, neco jineho je samozrejme zachrana druhu apod."

Jinak co se týče té přepravy tak tam je to opravdy někdy pěknej chlív, ale já sem v klidu, páč můj mazlík byl splozen v zajetí :))

[mod]Na citace tu máme ikonku... ;-) (host)[/mod]

Pokud si někdo plete slovo legitimizace a legalizace,tak se není čemu divit. Já mám nejradši lidi z takovejch těch organizací jako PETA a Greenpeace,který volaj svoboda zvířatům apod. jen aby byli zajímavý a když před ně postavíte krávu a pavouka,tak nepoznaj co je co. Řek bych,že lidi co chodí na tuhle diskusi jsou teraristi ,kteří chtějí pro svá zvířata to nejlepší a většina z nás má doma zvířátka z odchovů.

Chápu tvůj kontroverzní příspěvek jako pokus o provokaci ke tříbení názorů a proto ti také přispěji. Doufám, že tvá reakce bude přiměřená.
Kdyby nebylo na počátku toto "odporné obchodování se zvířaty", asi by se do našich zeměpisných šířek nedostalo mnohem více zvířat než jsou ta terarijní. Klima planety Země se mění a člověk stále více zasahuje do původních teritorií divokých zvířat. Nejvíc jejich původní prostředí kupodivu nedevastují odporní obchodníci se zvířaty, ale obyčejní zemědělci a rolníci, kteří je vybíjejí jako škodnou, případně jako svou potravu. Věděl jsi např., že v Indonésii existují hadí farmy, kde se překrásné krajty tmavé chovají na jídlo? Optimální věk na zabití je dva až tři roky, přičemž obvyklá délka jejich života může být až dvacet let. Ať se ti to líbí nebo ne, jsi s těmito lidmi na jedné lodi už proto, že sám jsi člověk, který si nechce nechat mluvit do svého nezadatelného práva se množit a spotřebovávat.
V dnešní době je čím dál těžší najít geneticky čistého, zdravého a silného jedince jakéhokoliv druhu. Občasný přiliv podobné nové krve do uzavřeného společenství terarijních zvířat v tak prťavé oblasti, jako je Evropa, je ale nutný, aby současná populace příbuzenským křížením nezdegenerovala.
V této souvislosti mi tvé apriorní odsuzování lidí, kteří se snaží zbytku nevelkých populací exotických zvířat, jejichž prostředí se neustále zmenšují, zajistit alespoň nějaké prostředí k životu, připadá stejné, jako člověk, který nadává nad kyselými dešťmi, novými silnicemi a zhoršujícím se vzduchem, ale přitom sám jezdí denně do práce autem.
Zvířata, která naprostá většina z nás chová, se už v zajetí narodila a prostředí terária proto považují za své normální a přirozené životní prostředí. My jako chovatelé jim dodáváme dostatek potravy, která ovšem také není nějakým ohroženým druhem, jako spíš živočichy pro ten účel chovanými stejně, jako se pro účely tvého řízku chovají prasata. Zvíře, chované v teráriu, je pod lékařským dohledem a na rozdíl od svých příbuzných v džungli obvykle nemá parazity a není ohroženo útoky jiných dravců.
Rád bych tě upozornil, že současný člověk, žijící ve zděném, vytápěném domě, není nic jiného. Jsi šťastnější v malém prostoru svého domu než kdybys žil na stromech se svými příbuznými opicemi?

Domnívat se, že se obchoduje pro potěšení, může jen člověk ducha mdlého.Z vlastní podstaty obchodu je jasné, že jde v prvé řadě o zisk.Vydělal-li bys vetší množství peněz, věděl bys, že ti vznikají další problémy, např. kterou banku zvolit, jaké jsou úroky,jakou část zisku vložit zpětně do dalšího obchodování, jak zmanipulovat účetní evidenci abys neplatil vysoké daně, Jaké odečitatelné položky uplatnit na minimalizaci daně atd. Pak bys zjistil, že tvé starosti jsou malicherné.
Raději se zamysli nad tím, co mám říct mé kočce která není chlupatá a cítí se diskriminovaná že se jí netýkají aktivity rasistů, kteří jsou proti soužití lidí se srstnatými zvířaty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru