Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem může užovka pozřít užovku?

Dobrý den,ráda bych požádala o radu zkušenější kolegy teraristy. Před rokem jsem se rozhodla začít s terartistikou,konkrétně s chovem hadů. Dřív než jsem si stihla pořídit svou první užovku, byla mi dána darem od přítele,který se musel přestěhovat.Bylo mi řečeno,že se jedná o samici užovky červené,ta to ale očividně není : [img=http://img231.imageshack.us/img231/5333/pora3us7.jpg]http://img231.imageshack.us/img231/5333/pora3us7.jp g[/img], dodnes nevim,o jaký druh užovky se jedna. Nicméně je to had velice neagresivní, klidný a dá-li se tak o hadovi říct, přátelský. O tří měsíce později jsem se rozhodla si pořídit další přírustek,tentokrát jsem koupila v osvědčeném zverimexu opravdu samečka užovky červené Elaphe Guttata ([img]http://img86.imageshack.us/img86/8344/pora2lb4.jpg[/img]). Z počátku jsem měla strach ze společného odchovu, ale vše probíhalo v klidu. Společné soužití nedělalo žádný problém, spíš bych řekla, že se oběma hadům líbilo. Minulý měsíc jsem se stěhovala, pořídila jsem tedy hadům nové terárium i se vším vybavením.Hadi byli spokojeni, po svleku se v pořádku nažrali. To bylo v úterý. Jenže v sobotu ráno jsem zjistila,že mi v teráriu jeden had chybí, a to menší sameček užovky červené. Útěk jsem vyloučila, možnost, že by mi uprchl z terária je mizivá. Druhý had byl poté dva dny podezřelé klidný, neaktivní,ležel bez pohybu. V neděli večer se vyprázdnil, a opět začal být aktivní.
Chtěla bych se tedy zeptat, je-li možné, že byl sameček pozřen samicí? Všechno pro to nasvědčuje, nechápu ale, proč by to dělala, když téměř rok spolu spokojeně v teráriu žili. Je to vůbec možné aby užovka snědla užovku? A zvláště tři dny po krmení?

Děkuji za všechny odpovědi

[mod]Dovolil jsem si upravit velikost fotek a způsob jejich umístění v dotazu. (Opravil a natřel GG)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To první je užovka domaci,ale chtěla jsem se zeptat jak můžeš bejt chovatelka hadů,když nevíš o jaký…
Luciseek 01.06.2007 20:12
Luciseek
Na 13 jsi celkem sebevědomá, ale opravdu nepředpokládám, že by si těch více než 2000 druhů znala. Ov… poslední
krokodýl 01.06.2007 21:21
krokodýl

To první je užovka domaci,ale chtěla jsem se zeptat jak můžeš bejt chovatelka hadů,když nevíš o jaký druh hada se jedná,mě je 13let a znám všechny druhy užovek,hroznýšů,korálovek,krajt a anakond.Sama chovám mám asi 6 hadíčků doma a mám i mladé......... nechápu.
Ale na dotaz jestli může užovka pozřít užovku-no je to možné,ale nedávala bych v životě dva jiné druhy hadů k sobě.....hadi jsou totiž samotáři a mají rádi svůj klid,leda kdyby byli stejného druhu tak to jooo

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru