Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EMBL ????

Chtěl bych se zeptat zde: Dle čeho se v současnosti řídíte v odborné systematice plazů? Jak tak sleduji EMBL v současnosti nefunguje (i když dle některých chovatelů zaostává).Používal bych rád nějaké lepší stránky o systematice plazů ale bohužel jsem dosud nepoznal nic lepšího.

Předmět Autor Datum
Nezbývá než neustále šmejdit na netu a shánět poslední čísla odborných periodik. Je to fuška, sledov…
krokodýl 25.11.2006 15:42
krokodýl
Péťa Voženílek říkával: "Líbí se ti zvíře? Chceš ho chovat? Tak ho chovej. Jemu je jedno jak se jmen…
Georgij Gadjukin 25.11.2006 15:59
Georgij Gadjukin
Tak, já si na to správný názvosloví taky nepotrpím. Ovšem už mi s..e když někde napíšu zmíňku o gutt…
Vladěk 25.11.2006 20:48
Vladěk
Ahoj, ja ti to reknu asi tak - ja ucim na VS a nepouzivam nic specielniho - proste vychazim z posled…
VH 28.11.2006 08:05
VH
Díky za fundovanou odpověď.:-D poslední
Vladěk 28.11.2006 09:53
Vladěk

Péťa Voženílek říkával: "Líbí se ti zvíře? Chceš ho chovat? Tak ho chovej. Jemu je jedno jak se jmenuje" ;-) Současná taxonomie je samostatný vědní obor a jak píšeš, sledovat to, je téměř nadliský výkon. Už jenom pro to, že každý systematik má tu svou "Pravdu".
Ovšem co je s EMBL netuší, nejede a je to škoda.

Tak, já si na to správný názvosloví taky nepotrpím. Ovšem už mi s..e když někde napíšu zmíňku o guttatách a hned mi někdo opravuje:,že to není rod Elaphe ale Panterophis či co.Takže bych chtěl alespoň sám pro sebe si ujasnit alespoň všechny rody těch nejběžněji chovaných zvířat.Abych nevypadal jako blbec, který nemá ani tušení co se zde chová.Proto bych uvítal nějaké ucelené oficiální stránky od kterých se přeci musí celá systematika odvíjet.Přeci se musí třeba ve školství zaměřených na přírodovědné obory z něčeho oficiálního vycházet.Nebo se pletu?

Ahoj, ja ti to reknu asi tak - ja ucim na VS a nepouzivam nic specielniho - proste vychazim z poslednich info, ktere jsem ziskal. Bohuzel, na skolach to vetsinou jde tak, ze se nekdo neco nauci a pak to uci dalsich dvacet let :( Samo, ze kdyz nekdo neco dela, tak vi, ze se dany obor vyviji, ale ... Ja ucim predevsim hmyzaky a obecnou zoologii mame zamerenou stredoevropsky, takze anm bohate staci Fauna Europea, kde posledni novinky v systematice jsou (nebudu-li brat v potaz bordel v nazvoslovi druhu - jak psal Gadjukin, hodne se na tom podepisuje to, kdo to delal).

Kdyz nejses v akademicke sfere, tak se nektere prace shani dost komplikovane, preci jen, vetsina pristupu je placena, ale stejnak GIYF - tam najdes vse a nazor se podle googlu vytribi dobre.

Ze EMBL nejede je skoda :(

VH

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru