Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Thamnophis sirtalis

Chtěla bych se zeptat jestli je možná alimentární otrava z rybího filé zakoupeného v supermarketu ? Celkem jsem měla 6 tříměsíčních mláďat Thamnophisek, 3 si dali filé bez kostí jemně nakrájené a 3 nechtěli. Do rána jsem tyto žeroucí mláďata našla mrtvé. Žijí ve společném terárku.

Předmět Autor Datum
Kolegovi takhle dojely T. marcianus. Krmil jen rybím masem s přídavkem nějakých vitamínů a šly do ky…
Georgij Gadjukin 08.12.2006 16:03
Georgij Gadjukin
děkuji za radu, příště už si koupím čerstvou rybu a naporcuji a zamrazím sama, zřejmě čerstvá potrav…
hadalik 08.12.2006 16:20
hadalik
Ahoj, Souhlasím s Gadjukinem,nejlepší jsou sladkovodní ryby bud celé nebo porcované i s kůží kostmi…
viper 08.12.2006 18:47
viper
Podle mě je nejlepší mět malý akvárko s paviočkama...ty se množej jak králíci a rostou dost rychle..…
Stryx_Sova 08.12.2006 19:21
Stryx_Sova
Krmím často také čerstvými holaty. Je to výborná potrava a sirtálisky to mají rády.Na zmrazené ryby…
Roman 01 13.07.2007 09:13
Roman 01
taky jsem mel sirtalisky, presneji Thamnophis sirtalis parietalis, krmil jsem zizalama a dalsim tako…
Redsnake 13.07.2007 13:12
Redsnake
Já myslím, že je u nich i fajn to krmení, měl jsem Th. s. sirtalis a mláďata dobře baštila žížalky,…
krokodýl 13.07.2007 16:29
krokodýl
Jen malou poznámku k avitaminóze. Nevzniká jen při krmení mraženými rybami, ale i při dlouhodobém zk…
sluper 18.07.2007 07:23
sluper
A na druhou stranu není problém jim občas šoupnout trochu B komplexu do rybičky. poslední
krokodýl 18.07.2007 16:57
krokodýl

Kolegovi takhle dojely T. marcianus. Krmil jen rybím masem s přídavkem nějakých vitamínů a šly do kytek obě. Kamarád, co chová jejich rodiče doporučuje zpestřit krmení dešťovkami a v případě, že si je vezmou tak slimáky. Nevím ale, zda to bude fungovat i u sirtalis, která by měla být výrazně rybožravá.
Pokud máš možnost, je lepší použít ke krmení rybí maso z ryb (kousky plotice nebo jiných "plevelných" ryb včetně kůží, šupin a kostí) než filé, notabene filé s nějakými vitamíny.

Ahoj,
Souhlasím s Gadjukinem,nejlepší jsou sladkovodní ryby bud celé nebo porcované i s kůží kostmi a vnitřnosti.Bez problémů se dají zkrmovat i ryby akvarijní ale pozor aby v minulosti nebyly léčeny což je dosti časté.V praxi to znamená bud si je pěstovat sám,nebo nakupovat přímo u chovatele,který na rozdíl od zverimexu ví jestli v minulosti nějakou chemikálii použil.
Pokud se strava skládá výlučně nebo z větší části z ryb,je životně důležité dodávat vitamíny skupiny B zvláště pak B6.Rybí maso ho moc neobsahuje,a zvířata pak velmi často trpí na křeče a nezřídka i hynou.

Krmím často také čerstvými holaty. Je to výborná potrava a sirtálisky to mají rády.Na zmrazené ryby pozor.Raději moc nedávat kvůli vitamínu B.Po častém podávání zmrazených ryb může dojít i k úhynu.Je dobré dávat co nejpestřejší stravu - čerstvé ryby,dešťovky, drůbeží srdce, holata, slimáky, nakrájené šneky,králičí maso.

taky jsem mel sirtalisky, presneji Thamnophis sirtalis parietalis, krmil jsem zizalama a dalsim takovym slizkym bordelem,ktery zije na vlhcich mistech....Samozdrejme zaklad krmeni bylo rybi maso, o rybach se neda mluvit,kdo vi jak vypada cerstve narozena sirtaliska vi o cem mluvim, jsou jako spejle....casem az to velikost hadka dovoli bych urcite presel na zive rybky vhodne velikosti.Kazdopadne rybi maso je vhodne cerstve, mrazene bych daval pouze v krajni nouzi, protoze pri mrazeni se nejak likviduje vitamin B, thyamin.Muze dochazet az ke krecim a nervovym porucham ktere jsou zpusebene prave avitaminozou.Jinak az na to krmeni jsou to vdecni hadci..tady jedna moje siraliska:)
[http://www.reptilweb.wz.cz/fotogalerie/hadi/thamnop hissirtalisparietalis/thamnophissirtalisparietalis1 .jpg]

Já myslím, že je u nich i fajn to krmení, měl jsem Th. s. sirtalis a mláďata dobře baštila žížalky, nitěnky a malé paví očka, u větších už vůbec nebyl problém, sežrali prakticky cokoli, co bylo "slizké" - slimáci, žížaly, plevelné rybky. Holata jsem nikdy nezkoušel, nějak mě to ani nenapadlo, nebyl důvod. Rybky jsem dával buď živé do mělké misky s vodou nebo čerstvě klepnuté na mističce. Vitamíny jsem tím pádem neřešil, mražené cokoli nikdy neviděli. Je škoda, že z terárií prakticky vymizeli. Jediný problém mláďat je, že se prakticky všude protáhnou:-D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru