Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Thamnophis sirtalis

Chtěla bych se zeptat jestli je možná alimentární otrava z rybího filé zakoupeného v supermarketu ? Celkem jsem měla 6 tříměsíčních mláďat Thamnophisek, 3 si dali filé bez kostí jemně nakrájené a 3 nechtěli. Do rána jsem tyto žeroucí mláďata našla mrtvé. Žijí ve společném terárku.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
taky jsem mel sirtalisky, presneji Thamnophis sirtalis parietalis, krmil jsem zizalama a dalsim tako…
Redsnake 13.07.2007 13:12
Redsnake
Já myslím, že je u nich i fajn to krmení, měl jsem Th. s. sirtalis a mláďata dobře baštila žížalky,…
krokodýl 13.07.2007 16:29
krokodýl
Jen malou poznámku k avitaminóze. Nevzniká jen při krmení mraženými rybami, ale i při dlouhodobém zk…
sluper 18.07.2007 07:23
sluper
A na druhou stranu není problém jim občas šoupnout trochu B komplexu do rybičky. poslední
krokodýl 18.07.2007 16:57
krokodýl

taky jsem mel sirtalisky, presneji Thamnophis sirtalis parietalis, krmil jsem zizalama a dalsim takovym slizkym bordelem,ktery zije na vlhcich mistech....Samozdrejme zaklad krmeni bylo rybi maso, o rybach se neda mluvit,kdo vi jak vypada cerstve narozena sirtaliska vi o cem mluvim, jsou jako spejle....casem az to velikost hadka dovoli bych urcite presel na zive rybky vhodne velikosti.Kazdopadne rybi maso je vhodne cerstve, mrazene bych daval pouze v krajni nouzi, protoze pri mrazeni se nejak likviduje vitamin B, thyamin.Muze dochazet az ke krecim a nervovym porucham ktere jsou zpusebene prave avitaminozou.Jinak az na to krmeni jsou to vdecni hadci..tady jedna moje siraliska:)
[http://www.reptilweb.wz.cz/fotogalerie/hadi/thamnop hissirtalisparietalis/thamnophissirtalisparietalis1 .jpg]

Já myslím, že je u nich i fajn to krmení, měl jsem Th. s. sirtalis a mláďata dobře baštila žížalky, nitěnky a malé paví očka, u větších už vůbec nebyl problém, sežrali prakticky cokoli, co bylo "slizké" - slimáci, žížaly, plevelné rybky. Holata jsem nikdy nezkoušel, nějak mě to ani nenapadlo, nebyl důvod. Rybky jsem dával buď živé do mělké misky s vodou nebo čerstvě klepnuté na mističce. Vitamíny jsem tím pádem neřešil, mražené cokoli nikdy neviděli. Je škoda, že z terárií prakticky vymizeli. Jediný problém mláďat je, že se prakticky všude protáhnou:-D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru