Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teraristé a kouření

Koukám jak se hezky vžila ikonka s fajfkou :puff: Proto vkládám na odlehčení anketní otázku. Dnes se hodně a rádo mluví o kouření na veřejných prostorách, tak mi to nedá, abych neudělal malý průzkum mezi námi, uživateli poradny.
Jaký je váš postoj ke kuřákům a kouření vůbec. Kouří někdo přímo v haďárně (či jinak nazvané místnosti pro chov)? Případně připište svoje názory a komentáře.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já to vidím takle, hospodu mám už šest let,podstivě mám odělené dvě místnosti kořácká má 36 míst a n…
Mařena 23.02.2012 15:30
Mařena
To asi neřádil nějaký kuřák že? www.kurakusmrdis.cz Prý to udělala nějaká parta P o š u k ů :-D:-D
luma 23.02.2012 19:27
luma
watch a máme je ptáčky!
VlastíkPlamínek 23.02.2012 21:15
VlastíkPlamínek
Tak jsem se prolouskala celou debatou od začátku až ke konci, proto se nebudu odkazovat přímo k něko…
Tamika 24.02.2012 17:29
Tamika
Ono jde o úplně obyčejnou lidskou ohleduplnost. Když je někdo strup a křupan co po něm chcete?Ten se…
Kája z Brna 24.02.2012 18:54
Kája z Brna
ani kouřit mi nechutná.":-D Mám dojem, že by mělo být založeno vlákno "Teraristky a kouření":-D
Jan Lauermann 24.02.2012 20:00
Jan Lauermann
Radši ne :-D
cejna 24.02.2012 20:01
cejna
Viděl jsem takovej biják...,,Rozkuřovačky'' se to menovalo,ale už si nepamatuju o čem to bylo...:-D
babal 24.02.2012 22:06
babal
niekoľko rokov som sa pokúšal prestať fajčiť, no márne. Až som jedného dňa prestal pracovať v CS Kau… poslední
Drobec9111 25.02.2012 12:05
Drobec9111

Já to vidím takle, hospodu mám už šest let,podstivě mám odělené dvě místnosti kořácká má 36 míst a nekuřácká 25.V kuřácké je vždy víc lidí protože k dobrému pivku ta cigára prostě patří!Nekuřáci mají možnost sedět v nekuřácké,ale byly by tam sami a tak raději sedí s kuřákama kterejch je víc a můžou pokecat.Já jako nekuřák sice v zakouřeném prostoru jsem, ale kuřáky neodsuzuji někdo tu ekonomiku zachránit musí a na něčem ten stát vydělá musí:-).Komu kouř vadí at sedí doma.

Tak jsem se prolouskala celou debatou od začátku až ke konci, proto se nebudu odkazovat přímo k někomu, ale pozastavím se nad tím, jaké myšlenky mi probublávaly na povrch. Na základce jsem kouřit zkusila, i když počet cigaret by se dal spočítat na prstech jedné ruky. Jednak ze zvědavosti a pro frajeřinu. Jsem ráda, že jsem to zkusila, cigarety mi nechutnaly, dokonce mi z toho bylo zle a pálil mě jazyk, nemluvě o smradu. Na střední jsem šíšu zkusila - hodněkrát, hl. při happy hours v Berlíně. Ale nevím proč jsou z toho všichni tak hotový, mně to nic nedělalo. Akorát jsem měla pocit, že jím ovocný prášek - v dětství se vyráběly takové směsi z kt. se dělaly ovocné nápoje, tomu bych to připodobnila. Kromě zakuckávání, strašně in fotek, kdy se vám valí galony kouře z pusy a ocucávání náústku po 10-ti lidech nic moc. Většinou v čajovnách je příjemné prostředí, ale to může být jak doma, tak někde v přírodě a nepotřebuju na to šíšu.
Naštěstí jsem měla z domova naprosto odstrašující příklad, který by se dal popsat "mlha přede, mlha za mnou, tak hustá, že by se dala krájet". Taťka přestal, ještě, když jsem byla malá o to mi přijde horší, když tohle vyprodukovala jen má matka. A nezapomenu na stěnu, která byla pokrytá krabičkami cigaret, takže jsem to měla dennodenně na očích. Smrdělo mi i čerstvě vyprané oblečení a já se kvůli tomu trápila ve škole, jednak kvůli učitelům, tak i posmívání spolužáků. A můžu vám říct, že se to vsaje do všeho, do oblečení, do vlasů, zežlotnou stěny, smrdí nábytek, což nepůsobí reprezentativně. Nezkoumám žádné studie, ale selský rozum mi říká, že já narozdíl od kuřáka ty výpary dejchám bez filtru, což musí být škodlivější, ale to je pro mě asi ten nejnedůležitější aspekt kouření, více mě omezuje smrad, pálí mě z toho oči, trpěla jsem kvůli tomu i osobně, protože jsem si nemohla vzít kamarády domů, styděla jsem se při návštěvě a celkově jsem se cítila nepříjemně, nehledě na to, že to rodinu omezuje i finančně. Dodnes, když přijedu od rodičů, okamžitě jde prádlo do pračky, a protože mám dlouhé vlasy i po 3. umytí z nich ještě cítím kouř. Nedovedu si představit, že bych políbila kuřáka, jsem ráda, že můj partner nekouří. Vždy s úsměvem přepočítávám kolik bych za těch vykouřenejch cigár mohlo bejt želv, většinou přepočítávám na matamaty :-)) Samozřejmě má matka je extrém a chápu, že je to o lidech, že ne všichni jsou takový. Ale více se setkávám s neohleduplnými kuřáky, nejlepší jsou Ti, kteří vystoupí z busu a celou štreku na univerzitu, kde není možné je předběhnout vám čudí do obličeje, zajímavé, že to jim nikdy nevadí, ale sobě pod nos to ne, to si dají ruku hezky od sebe nebo mě dorazí ty, kteří si zapálí na zastávce asi 5cm za ní a kouří vám to do obličeje, žel bohu někteří se o to ani nesnaží. A když jim něco řeknete, vysmějí se vám do obličeje, vy s tím nic nenaděláte a s mou"výškou" je to i o riskování agrese. Mně je jedno, jestli někdo kouří nebo ne, to je každého věc, když mi to nenutí a mě tím neomezuje!!! Většina kuřáků se cítí diskriminovaně, ale mě to přijde opačně jako s rasismem u nás. Když já nekouřím na zastávce, kuřákovi je to může být šumák, ale opačně? Navíc většina restaurací kuřácká není a to, že tam daj rádoby jakoustakous plachtu někdy ani to ne a označí to za nekuřácký koutek je spíš k pláči. Ale zastávám se kuřáků, když na ně někdo začne brblat z nekuřáků v restaurce, která je pro kuřáky, tak je to jejich blbost, že tam lezli. Na závěr mě ale dodělává, že spousta z vás by si doma v "haďárně" nezakouřila, protože by to možná mohlo být pro vaše mazly škodlivé. Jak tu někdo psal o párty, kdy pomřeli kudlanky a strašilky, tak to bylo v Encyklopedii teraristiky ;-) Ale pak si to někteří klíďo píďo vyhulujou ostatním a sobě do tváře a jediné, co vás donutí přimět jsou peníze? OMG!

Ono jde o úplně obyčejnou lidskou ohleduplnost. Když je někdo strup a křupan co po něm chcete?Ten se bude chovat jako čuně pokud to nebude u něho na pozemku.Kouřím od 15 let s nekuřáckýma přestávkama a nikdy by mě nenapadlo ani v hlubokým totáči zapálit si u stolu v hospodě pokud mi nebylo dovoleno. I jako kuřák nesnáším nikotinový uliční lokomotivy o kouření na zastávkách ani nemluvě. Taky se mi stalo v dnešní době samozhášecích materiálů, že jsem měla na hrudníku černý škvarek, když pan kuřák odhazoval cigáro před nástupem do šaliny.Od té doby jezdím v kožáku jako gestapačka.]:) Jsem pro zákaz kouření ve veřejných prostorách, pochopitelně vybavených kuřárnami,ať si nikdo nemusí stěžovat. Jinak mám lék pro obézní kuřáky(i já jsem), jmenuje se OFLOXIN a jsem jak baba Jaga z Mrazíka "Ani jíst mi nechutná, ani pít mi nechutná(jen citronové:beer:) ani kouřit mi nechutná.":-D

niekoľko rokov som sa pokúšal prestať fajčiť, no márne. Až som jedného dňa prestal pracovať v CS Kaufland v Ilave a tam som povedal kolegovi, že keď skončím v Kaufe, tak prestanem fajčiť. A keď prišlo k tomu, tak som mu dal cigarety a povedal !na fajči". A odvtedy som cigaretu v hube nemal.. Už je tomu 7 mesiacov. A huliť som prestal 20. septembra 2009 (po 7 rokoch :-D)
Som na seba hrdý. Nebolo to až tak ťažké. Stačilo si proste povedať DOSŤ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru