Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov bílých mysek

Zdravim vsechny, mel bych dotaz ohledne bilych mysek. Mam regiusku malou a jezdim jednou tydne do zverimexu pro dve bile mysky, tak me napadlo ze bych si je pestoval... mam terarka po leguanech atd... Takze se chci zeptat.. Staci kdyz si koupim treba 5 mysek a cekat??? Nebo potrebujou nejake specialni podminky atd??? A hlavne jakou teplotu potrebuji, protoze kdyby jim stacila nizka tak bych je hodil nekam do sklepa nebo na pudu abych je nemusel cuchat v pokoji :-D Diky za rady a popripade, kdyby byli nejake mysky lepsi nez bile tak doporucte. Cetl sjem tu o mastomyskach ale jsou pry silene zakerne tak se bojim o hada...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chtěl bych se zeptat, nedávno jsme pořídil pár skupinek myší, protože jsme potřeboval odchovávat i n…
Iceman 07.07.2012 18:25
Iceman
Otázka je jestli myší vražedkyně vražedkyní je, samice mohla zkapat bez zapříčinění té druhé, a druh…
V8HEMI 07.07.2012 18:41
V8HEMI
Já chovám myší v 1,5 skupinách, nějakou regeneraci samic neřeším, maj chuděry tvrdej chleba ale holt…
Iceman 07.07.2012 19:16
Iceman
Toto nějak nechápu, myslíte že ty samice bez regenerace mají shit potomstvo? Jak jste k tomuto dospě…
V8HEMI 07.07.2012 20:31
V8HEMI
:-), tak to je určitě měně důležitý faktor. Reagoval jsem i na tu část o tvrdém chlebu, i když věřím…
lceman 08.07.2012 03:34
lceman
Tak jasné že obrazně :-) Chovná zvířata krmím granulemi pro hlodavce, kde doufám mají vše potřebné,… poslední
V8HEMI 08.07.2012 06:42
V8HEMI

Chtěl bych se zeptat, nedávno jsme pořídil pár skupinek myší, protože jsme potřeboval odchovávat i nějaká menší krmná zvířata. U potkanů řeším připouštění tak, že na samce mám cca 5 samic a přidávám je jen na napáření, poté odděluji a po odstavení mláďat dávám zregenerovat k ostatním samicím, a tak pořád dokola. Chtěl jsem podobný systém zachovat i u myší, jen jsem chtěl nechávat samice po dvou (na napáření, vrh i regeneraci). Před pár lety jsme je choval ve větších skupinách a samice si v nich pomáhaly atd.. Dvojice byla tedy po určité době strávené se samcem oddělena, zabřezla jen jedna. A včera jsem v bedně našel pouze nenapářennou samici a ostatky té březí (možná byla už po vrhu, nebo těsně před ním). Chci se tedy zeptat, jestli je toto chování normální a co jej mohlo způsobit? Mám systém změnit jako u potkanů a přidávat pouze jednu samici a nechat jí odrodit samotnou, nebo vytvořit nějaké stabilní skupinky (např. 1.4). A co s touto myší "vražedkyní", počítám, že se to bude opakovat. U potkanů jsem takové chování nikdy nezažil. Díky za odpověď;-).

Otázka je jestli myší vražedkyně vražedkyní je, samice mohla zkapat bez zapříčinění té druhé, a druhá si jen zpestřila jídelníček... Já chovám myší v 1,5 skupinách, nějakou regeneraci samic neřeším, maj chuděry tvrdej chleba ale holt, někdo si dno potravní pyramidy ods.at musí. Takhle samec samici napáří chvíli po porodu, není třeba pořád někoho někam přehazovat a zvířata se znají a nedělají si problémy. Samice většinou vydrží tak rok, samce měním po cca 4 měsících, mladý samec lépe funguje. Po roce si vždycky nechám pár samic a seženu nějaké nepříbuzné samce a´t se obmění krev. Chovám ale barevné myši, bílé klony mne nebaví. U těch bílých velaz myší je asi lepší co rok, rok a pul koupit nové skupiny v zájmu zachování vysoké produktivity.

Já chovám myší v 1,5 skupinách, nějakou regeneraci samic neřeším, maj chuděry tvrdej chleba ale holt, někdo si dno potravní pyramidy ods.at musí.

Tak já se snažím nekrmit svá zvířata, která jsou postavená v potravním řetězci výše, shitem, to by pak pro mě vlastní chov krmných hlodavců neměl moc smysl;-).

:-), tak to je určitě měně důležitý faktor. Reagoval jsem i na tu část o tvrdém chlebu, i když věřím, že byla myšlena obrazně. Každopádně strhaná zvířata krmená nekvalitním krmením nejsou to co bych chtěl svým chovancům nabízet;-). Každopádně díky za opdpověď a přeji plný bus, čus:-)

Tak jasné že obrazně :-) Chovná zvířata krmím granulemi pro hlodavce, kde doufám mají vše potřebné, odstavená zvířata krmím jak granulema, tak chlebem, obilím i co doma zbyde, a vše klape, jak na straně myší tak hadů. Ty strhané samice taky nechávám bokem týden dva než je zkrmím. Každopádně děkuji taktéž ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru