Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nadměrný zápach

Zdravim..
Chtěl bych se jen optat..do téhle doby jsem se s tím v podstatě nesetkal,takže mě tento problém ani moc nenapadlo řešit,ale nedávno jsem si pořídil G.Oxycephalu a co co mě čekalo v době po krmení je docela nemilé:.(..V době po krmení když dojde k vyvrhnutí zbytků,tak pozůstatky potravy od ní hrozně zapéchají a rozhodně to není moc příjemné jelikož ji mám umístěnou v pokoji..Jak říkám-u žádných jiných druhů co máme doma to zas tak extrémní nebylo(Gutatu,Regiusku,Elaphe taeniura friesei) a tak bych se chtěl optat jestli to je spíš problém tohodle druhu,jestli to může být potravo,popřípadě jestli se tomu dá nák vyvarovat..diky moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
dobře natrávená a vyblitá kořist smrdí jak kur^in kufr, souhlas. Spíš bych pátral po příčinách toho,…
Georgij Gadjukin 05.03.2007 19:00
Georgij Gadjukin
Zdravím. Dle mého názoru; 1) překontroloval bych chovné podmínky (hlavně teploty) 2) zkusil bych zkr…
Vladěk 05.03.2007 21:43
Vladěk
...jeee..sorry..spatně jsem se vyjádřil..má chyba..ona jí nevyzvrátí,ale vyloučí normálně klasickou…
B-Rabbit 05.03.2007 22:43
B-Rabbit
pro B-Rabbita: Nase zvirata dostavaji cca 3-5 dosp. mysi tak jednou za 10 dni. pokud jsou samice gra…
sarka farka 06.03.2007 12:29
sarka farka
..ono mi taky nepříjde že bych mu dopřával až tak moc,protože co jsem se bavil s jedním chovatelem,t…
B-Rabbit 06.03.2007 15:33
B-Rabbit
no jak jsem uz uvadel jsou tak trochu "jine". Pokud mas nekde ve svem okoli nejakeho chovatele gonyo…
sarka farka 07.03.2007 10:28
sarka farka
..no tak joo,uvidim..zkusim se optat,ale jak rikas-spis to bude asi tim druhem,nez by to bylo jedinc…
B-Rabbit 08.03.2007 20:38
B-Rabbit
na "prirozenou obranyschopnost" bych v pripade gonyosom rychle zapomel. Jde o zvirata velmi citliva… poslední
sarka farka 09.03.2007 10:39
sarka farka

Zdravím. Dle mého názoru;
1) překontroloval bych chovné podmínky (hlavně teploty)
2) zkusil bych zkrmit menší kořist (pro lepší stravitelnost) a nechal zvíře trávit v optimálních podmínkách ( cca okolo 28°C )
3) pokud by se vyvrhování opakovalo, nechal bych udělat bakteriologické vyšetření exkrementů.
Nic jinýho s tím nelze dělat.

...jeee..sorry..spatně jsem se vyjádřil..má chyba..ona jí nevyzvrátí,ale vyloučí normálně klasickou cestou..a s tím krmením máte možná pravdu-dávám jí dvě myši jednou za čtrnáct dní(nevím přesně stáří,jelikož je z farmy,ale je to sameček a délku má cca 1,2-3 m) a dle toho, že zatím žral bez problémů jsem v tom neviděl větší problém..takže je možné že by to mohlo být z toho že mu dávám příliš velké sousta???..

pro B-Rabbita: Nase zvirata dostavaji cca 3-5 dosp. mysi tak jednou za 10 dni. pokud jsou samice gravidni a prijimaji potravu dokazou se opravdu narvat (6 velkych mysi). jde o zvirata cca 2m. Nepochopil jsem tvoji uvadenou velikost (délku má cca 1,2-3 m).Kazdopadne jejich odér je trochu "jinej". No vono taky co bys cekal,ze ? Pokud by to bylo opravdu víc nez "jine" hledal bych taky moznou pricinu v potrave krmnych mysi.

P.S.: skoda ze internet neumoznuje posilani "vůní" trochu bych ti poslal :-D

..ono mi taky nepříjde že bych mu dopřával až tak moc,protože co jsem se bavil s jedním chovatelem,tak ten říkal že dospělým Goniosomám dává zhruba čtyři dospělé myši,takže jsem si říkal že když jí budu dávat dvě jednou za čtrnáct dní,tak tím nic nezkazím a ten můj kluk zelená mě v tom jen utvrzoval,jelikož to nevypadalo že by proti tomu zrovna extra protestoval:)):-p..tu délku myslím jako že má zruba kolem 1,2 až 1,3 m:-D..,ale je to jen takovej střízlivej odhad,jelikož se mi zatím svlékal jen jednou a to se ještě svlek docela potrhal:.(..Takže myslíš že ten odér souvisí spíše s druhem,než s mým jedincem, když s tím že by nestačili potravu dostatečně strávit to asi nesouvisí..

..no tak joo,uvidim..zkusim se optat,ale jak rikas-spis to bude asi tim druhem,nez by to bylo jedincem!!;-)..a na to bakteriologicke vysetreni jsem se chtel taky zeptat-nekde jsem se docetl,respektive slysel,ze nekdo to treba ani nedela,pokud ma had v podstate ty podminky ktere ma mit(teplota cca necelych 30° a vlhost mezi 70 - 80 procenty)..z duvodu toho,ze kdyz se pak napr. dokupuje druhy jedinec do paru a muze mit jine breberky,nez proti kterym je osetrovan,tak s tim pak mohou byt mnohem vetsi problemy,nez kdyz to vysetreni nepodstoupi a vyrovnava se s tim v podstate sam se sebou prirozenou obranyschopnosti..,takze jsem ho tomu zatim ani nepodroboval,ale myslite ze je to teda lepsi???

na "prirozenou obranyschopnost" bych v pripade gonyosom rychle zapomel. Jde o zvirata velmi citliva (teplota,vlhkost,hygiena! atd.) ,ale pokud je chovatel pozorny jde to bez vetsich problemu. Podle meho nazoru vetsina zvirat z tzv. farem je bakterialne a parazitalne mnohem "bohatší" než zvíře primo odchycene.
....ostatni jiz vystihl Vladěk...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru