Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Krajta Královská - dostupnost

Dobrý den,
Nejsem žádná chovatelka hadů, ale čtyři roky mám doma krásnou užovku červenou, bohužel je to potvora a je dost divoká, ovšem můžu si za to sama, protože jsem ji kvůli mým rodičům nesměla vyndavat. Takže teď když ho chci prodat, tak lidi chtějí většinou hodného a aby byl zvyklý na ruku,nemám ale to srdce to dát rodičům, co ho chtějí pro malého syna či dceru. Protože vím, že je prostě zlý a mohl by mu ublížit.
a teď o krajtě
Chci už krajtu koupit strašně dlouho, a teď když jsem se odstěhovala od rodičů chci si splnit sen a začít s jedincem, který bude hodný a budu se s ním moc pomazlit :-D jenže všude tady na internetu jsem hledala a většinou lidi prodávají už dospělé a já bych si spíš chtěla ochočit nějaké mládě. Tak pokud by jste někdo měl kontakt na nějakého chovatele co zrovna má mláďátka, byla bych moc ráda, kdyby jste se mi ozvali - ICQ: 264760279 či email: verunkas@email.cz ... Nebo kdyby jste si chtěli koupit mou užovku třeba do chovu, nebo já nevím ;-)
Předem moc děkuji za vzkazy :-)
Veronica

Předmět Autor Datum
Za prvé, zlý hadi neexistují !!! ]:( Za druhé, hada ani při sebevětší snaze jen těžko ochočíš :i: J…
para 06.04.2007 23:39
para
Aha, tak jinak vysvětlila jsem, že nejsem nějaká extra chovatelka, takže to Vaše - ZLÝ HADI NEEXISTU…
LaVeronica 06.04.2007 23:52
LaVeronica
Vážená slečno, dělej si co chceš, mě je to šumák, jen jsem napsal svůj názor a to jsem také nakonec…
para 07.04.2007 00:01
para
Nezbývá než s PARA souhlasit. Možná Tě naprdnul menší důraz,ovšem ten byl proto,že hadi opravdu nejs…
halapremek 07.04.2007 11:51
halapremek
Chováš se dost namyšleně. Prosíš o radu a když Ti nědo poradí, začneš do něj "kopat"? Měla by jsi se…
Jana 07.04.2007 11:38
Jana
Vážená slečno, s názorem kolegy, že nejsou hadi zlí a hodní nelze než souhlasit a pokud nestojíte o…
vini 07.04.2007 06:45
vini
Souhlasím s individuem PARA:-D Opravdu ti podal jen svůj názor a pokud se ti to nelíbí, máš možnost…
nerosekdas 07.04.2007 07:43
nerosekdas
Koukám, že je to tady samé individum:-D, to je ale neštěstí takový zlý had]:(, on mrcha kouše a přit…
krokodýl 07.04.2007 19:05
krokodýl
chci si splnit sen a začít s jedincem, který bude hodný a budu se s ním moc pomazlit A nespletla js…
karel 07.04.2007 21:14
karel
:-D:-D:-D hustý tumáš pivo:beer:
varecka10 12.04.2007 02:39
varecka10
myslím že je víc zlých "kousavých" lidí než hadů:!:Jaký pán,takový pes......(možná i had):puff: poslední
beer 25.04.2007 23:36
beer

Za prvé, zlý hadi neexistují !!! ]:(
Za druhé, hada ani při sebevětší snaze jen těžko ochočíš :i:

Jestli to dobře chápu, chceš se zbavit úžovky protože je, abych použil tvoje slova, zlá a chceš si pořídit regiusku. Hmm ale kde bereš jistotu, že ta regiuska taky nebude "zlá"??? Budeš se jí potom taky zbavovat???
Hadi nejsou mazlíčci :i: jestli chceš zvíře na mazlení pořiď si psa, křečka nebo co já vim.....ale určitě né hada a to jakéhokoliv.

Jestli ale chceš chovat hady, tak je chovej a já ti to přeju, páč hadi jsou prostě skvělý. Ale to že jsou hadi takový jací jsou a někdy třeba člověka kousnou, to k tomu prostě patří a kazdej kdo hady chová je s tím jistě seznámen ;-)

Vem si třeba lidi co chovají jedovaté hady, taky se s nima nemůžou "muckat" přesto tyhle úchvatná zvířata milují :))........jinak by je nechovali :-D

Ještě jednou si to nech projít hlavou a přehodnoť své priority. Toť můj názor ;-)

Aha, tak jinak vysvětlila jsem, že nejsem nějaká extra chovatelka, takže to Vaše - ZLÝ HADI NEEXISTUJÍ!!! si nechte prosím Vás pro sebe, jelikož já na toto opravdu nejsem zvyklá. Nejspíš nevíte, jak se máte chovat.
Ovšem velice děkuji za názor a říkala jsem, že je to má vina, že jsem se o užovku nestarala a je taková, jaká je - ZLÁ 8-) ... Její matka byla HODNÁ:-x a já se s ní MUCKALA (abych použila Vaše slova) !!!
A pokud bych Vás mohla poprosit, nevyjadřujte se už k tomuto vzkazu! Vážně nejsem na taková individua zvyklá.
Pejska mám a dokonce i osmáka a jsou to zlatíčka, dokonce chovám i sklípkany a ne zrovna malou farmičku, takže vím, že ne všechna zvířatka a zvlášť ty terarijní nejsou vhodná pro MUCKÁNÍ. Ale mám znamé, co chovají krajty a lezou jim po bytě jako součást rodiny.
A to, že mě občas kousne, to mi vážně vadit nebude, ale aby mě kousala pokaždé, když jí tam jdu vyčistit terárium, či ji nakrmit apod. To ji vážně nemusím mít, (myslím tu mou užovku) ... teď možná mluvím opravdu ošklivě, ale tak to prostě cítím a pokud to Vám vadí, tak to není můj problém!! Protože milý/á pane/í ... vy mi žíly netrháte.
Má úcta ;)

Vážená slečno,
dělej si co chceš, mě je to šumák, jen jsem napsal svůj názor a to jsem také nakonec
zdůraznil :i:
Nicméně to bylo ve vší slušnosti (i když né podle tvých představ) a bez osobních invektiv typu "individum".
To si vážená slečno zase odpusť ty, protože jsme se tady docela dobře bez takových výlevů až dosud obešli.
A je o ničem abys to tu zaváděla.
Má úcta ;-)

Nezbývá než s PARA souhlasit. Možná Tě naprdnul menší důraz,ovšem ten byl proto,že hadi opravdu nejsou mazlíčci jako např. kočka či pes.. Kontakt,který Ti s nimi muže dělat radost,může toho hada stresovat. A nemůžeš tu čekat,že Ti někdo bude radit v neprospěch plaza. Takže bez rozčilování si to zkus znovu přečíst a vem si z toho obsah a ne jen ten důraz. ;-)

Vážená slečno, s názorem kolegy, že nejsou hadi zlí a hodní nelze než souhlasit a pokud nestojíte o názor chovatele který má již nějakou zkušenost tak se na nic neptejte. Hadi Vám buď přirostli k srdci proto, že jsou jací jsou a ne proto, že je to dnes móda. Nechápu jednu věc a to nejste zdaleka sama kdo žádá o radu a pokud přijde jiná odpověď než očekáváte jste agresivní a dobře míněnou radu odmítáte.

Souhlasím s individuem PARA:-D Opravdu ti podal jen svůj názor a pokud se ti to nelíbí, máš možnost se buďto neptat nebo to zkusit na ifauně, kde k tobě budou lidé určitě "slušnější";-)

Souhlasím s para, že pokud tě hadi chytli za srdce, nelze to posuzovat pouze podle toho, jestli se s ním jde "pomazlit" nebo ne. Buď tě fascinují vším jako celek a nebo je opravdu lepší si pouze za účelem mazlení pořídit jiné zvíře. Možná se s kolegou trošku rozejdu v názoru na to, že se hadi na jistou formu "mazlení" nehodí, ale i tady platí jistá pravidla. Určitě na takový způsob chovu nebude každý had ideální, ale mnoho hadů si je schopných na fyzický kontakt zvyknout natolik, že je možné jej občas i "pomuckat":-D, ale osobně taktéž pochybuji že by z toho měli alespoň polovinu radosti co člověk. Stejně tak by to "mazlení" nemělo jít do extrémů, vím o případu, kdy se dotyčný člověk s hadem chodil chlubit kamkoliv ho napadlo a had na to bohužel doplatil svým zdravím a následně životem. Taky je zde možnost, vzhledem k tomu, že každý had se může projevovat jinak, že i jedinec obecně mírného druhu, se bude projevovat poněkud "agresivněji" a bez těch kousanců se to neobejde. Pokud máš zájem chovat konkrétně regiusku, tím spíš bych se na to připravil, že je zde možnost, že si pár kousanců odneseš...

Jinak mladé regiusky jsou k sehnání každou chvíli na burzách (třeba), takže stačí se jen porozhlédnout a počkat si na nějaký odchov. Ještě jednen osobní zážitek přidám, myslím, že i ta guttata by ještě šla do jisté míry na fyzický kontakt přivyknout. Měl jsem kdysi hroznýšovce E.c.maurus, který nebyl nijak chován jako mazel a proto se taky při manipulaci bránil často kousáním. Po čase se dostal ke kamarádovi, který z něj měl postupem času docela klidné ekousavé zvíře. Takže když se budeš držet pár zásad, určitě i tu guttatu jde ještě trošku "zklidnit".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru