Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousata

prosim o radu mam 8 měsíční agamu vousatou a chtela bych vědět kolik a jak často bych měla krmit sni mi tak dvě holátka denně a pět cvrčků předem diky

Předmět Autor Datum
U vousatých agam je důležitá dostatečná část rostlinné složky, já dávám denně směs čínského zelí, st…
krokodýl 20.04.2007 19:39
krokodýl
diky moc za odpověd asi jsem ji přěžírala:-D
saurinka 20.04.2007 19:47
saurinka
trošku:-D, hlavně to chce část té živočišné potravy nahradit rostlinnou, možná to bude nějakou dobu…
krokodýl 20.04.2007 20:38
krokodýl
jojo asi jsem to neuvedla ale rostlinou složku dostávala každý den.a ještě jeden dotaz musí přezimov…
saurinka 20.04.2007 20:55
saurinka
Lehké zimování (zkrácení osvitu, mírně nižší denní i noční teploty, méně krmení a méně často) jsou p…
krokodýl 20.04.2007 21:55
krokodýl
Tak jsme začaly s dietou tak držte palce a díky moc;-)
saurinka 21.04.2007 20:28
saurinka
No já teda nevím, ale s těmi holata bych jenom trochu přibrzila. Spíš se přikláním ke švábům, červům… poslední
Mišule 22.06.2007 14:58
Mišule

U vousatých agam je důležitá dostatečná část rostlinné složky, já dávám denně směs čínského zelí, strouhané mrkve a pampelišky (i květy) poprášené vitamíny a mineráliemi a dvakrát až třikrát týdně hmyz (cvrčky, šváby, sarančata) v množství tak 6-8 ks (cvrčci) nebo 2-3 (sar. nebo šv.) také obalené mineráliemi, myšata jen výjimečně (samice po kladení a pod.). Poměr rostlinné složky k živočišné cca 2:1.

trošku:-D, hlavně to chce část té živočišné potravy nahradit rostlinnou, možná to bude nějakou dobu trvat, protože na ni není zvyklá, ale nebál bych se v tom případě naordinovat pár dní hladovky a pak jí napřed nabídnout rostlinnou potravu, časem ji začne přijímat normálně, i když možná ne v takové míře jako jsem doporučoval. Chce to zkoušet.

jojo asi jsem to
neuvedla ale rostlinou složku dostávala každý den.a ještě jeden dotaz musí přezimovat nebo jen v tom případě že je to lepší na páření.nějaké zkušenosti mám s paroedurou pictus ale bohužel né s agamou tak by mě to docela zajimalo a ty máš asi dost zkušeností.díky moc

Lehké zimování (zkrácení osvitu, mírně nižší denní i noční teploty, méně krmení a méně často) jsou prospěšné především pro množení. Je také přirozené a pro fyzický stav a delší život bych se za zimování přimluvil. Po navození normálních teplot a délky osvitu pak bývají agamy žravější a aktivnější.

No já teda nevím, ale s těmi holata bych jenom trochu přibrzila. Spíš se přikláním ke švábům, červům, cvrtčkům a ta rostlinná potrava taky nesmí chybět. Tak 50% na 50%. Poměr se uvádí různě 60 na 40% nebo i 30 na 70%, ale to si myslím, že pak už záleží na každé agamce jaké má chutě. Já sama mám agamy a každá ráda v jiném poměru. Dávám holata maximálně dvě holata 2x za měsíc. Ono se hodně uvádí i v literaturách, že s holata se to nemá přeháně. Agama vousatá je něco jiného než agama kočičínská. Tam by původně tvá uvedená strava více vyhovovala.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru