Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem re:užovka červená

Ahoj..prosim vás..potřebuju poradit ohledně užovky červené.Dneska ráno jsem ji měnila vodu a uvolnila se žárovka,tak jsem ji zas narvala zpátky a asi před 1 a půl hodinou přišel táta,že je had pryč...žárovka samozřejmě spadlá...vůbec nemám tušení,kde by mohla být...tak jestli (MOC PROSÍM) nevíte,kde by se mohla skrývat..jestli jsou nějaký místa,když had uteče..předem děkuju za odpověď...jsem z toho zničená..

PS:hadovi je 2 a půl roku

Předmět Autor Datum
V tomhle věku má jistě víc než metr, tak by zase nemusel být až takový problém ji najít, i když je f… poslední
krokodýl 22.04.2007 16:52
krokodýl

V tomhle věku má jistě víc než metr, tak by zase nemusel být až takový problém ji najít, i když je fakt, že před pár týdnama mi běhala po bytě cca 65 - 70 cm scalariska a taky jsem ji nemoh najít, ovšem trochu mě převezla, já ji hledal všude po zemi a ona mi vyšplhala asi po kablech k televizi a od televize do takové nezasklené knihovny a až asi po 5 dnech jsem ji viděl lézt po terarijní literatuře, zřejmě tam za knížkama pár dní žila. Ovšem já zas z útěku nedělal žádné drama, vím, že většinou se had "najde" sám, že prostě za pár dní někde vyleze, akorát mě vrtalo hlavou, kde je ta jeho schovka. Jinak doporučuji kouknout především do různých úzkých štěrbin, za skříně, za linku, za topení atd. Tak velkej had by se najít měl. Raději zavírejte do koupelny a na záchod, aby nezdrhl do stupaček nebo do odpadu. Jinak většinou had během prvních dvou tří dnů zůstává v té své schovce a většinou je v místnosti, kde zdrhnul z terária, pokud tedy nemá terárko hned u otevřených dveří. Chce to myslet jako had, postupovat na obě strany od terária a postupně prohledávat možné úkryty, občas i člověk vidí, že třeba na poličce něco posunul nebo pokud je tam prach, tak může být vidět stopa kudy lezl, to může pomoci nasměrovat pátrání. Přeju hodně štěstí a hlavně klídek, on vyleze.
P.S.: A hlavně než se najde dobře opravte místo úniku z terária, had moc dobře ví, kudy se mu útěk podařil a bude to tam zkoušet zase.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru