Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pařád jen spí a vylučuje a nevím co s ní..

ahoj..mam želvu 11 let..nikdy sem jí nezazimovala,starám se o ní normálně..nic jí vesměs nikdy nebylo..ale poslední týden pořád jen spí..a chápe jak člověk..a taky hodně kaká a prdí-jako člověk..vylučuje nějaké bílé hleny(nevim jestli je to kluk nebo holka,nezjistila sem to)..:>:vždycky má zvedlý ocas nohy stočený k ocasu a "upouští".bojim se aby nebyla nějak nemocná nebo něco..tak prosím o radu co s ní mam dělat..:.(

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Doporučuji zajít k veterináři!!kdysi jsem měl taky želvu a ta měla průjem(bílé barvy)a z nosu jí vyt… nový
petrr 24.04.2007 01:07
petrr
no jo ale z nosu jí nic nevytéká..stolici má pevnou..ale jinak díky..stejně s ní zajdu k veterináři.… nový
lusie 24.04.2007 01:13
lusie
možná bude dobré ještě počkat co ti na to napíšou druzí(osobně dám vždy na radu Krokodýla)já nejsem… nový
petrr 24.04.2007 01:51
petrr
Ono jakákoliv diagnóza na dálku je dost problematická, veterinář by byl jistější;-). Jakákoliv apati… nový
krokodýl 24.04.2007 15:57
krokodýl
dneska se ji čistila a zas prohlížela a dychá jak když má rýmu,má lehký potah na očích..jedla normál… nový
lusie 24.04.2007 23:16
lusie
Normálně v nějakém kýbli nebo krabici. Jaké tam má teploty? A co vitamíny? UV nebo slunění? Čím ji k… nový
krokodýl 25.04.2007 16:50
krokodýl
tak sem s ní byla a doktora(měla sem ji v krabici a byla docela hodná)chudinka dostala injekci-bolel… poslední
lusie 03.05.2007 06:33
lusie

Doporučuji zajít k veterináři!!kdysi jsem měl taky želvu a ta měla průjem(bílé barvy)a z nosu jí vytékal hlen.neváhal jsem,zašel k veterináři a ten mi del nějaké antibiotikum a do 14 dnů byla zdravá jak "řepa" :-D

možná bude dobré ještě počkat co ti na to napíšou druzí(osobně dám vždy na radu Krokodýla)já nejsem odborník.napsal jsem ti jen co bych udělal já...jinak 11 let už je pěkná doba.přeju ať to dobře dopadne...:!:

Ono jakákoliv diagnóza na dálku je dost problematická, veterinář by byl jistější;-). Jakákoliv apatie u želv značí nějaký problém, "chrápání" může naznačovat nachlazení, vylučování bílé šlemovité hmoty může způsobovat nějaký střevní problém (infekce, parazitóza). Každopádně doporučuji dostatečně vysokou teplotu pro vyhřátí (lokální) okolo 30 až 35 st., teplotu vody okolo 25 st. (v době problémů, jinak může být i pod 20 st.)krmení celými rybkami, holaty, vodními šneky a žížalami. A určitě raději návštěvu toho veterináře.
V 11 letech už musí být snadno rozpoznatelné pohlaví, samci jsou drobnější, tak do 15 cm (samice okolo 20 až 25), samci mají na předních nohách dlouhé drápy a dlouhý silný ocas (zhruba dlouhý, jako třetina až polovina těla, u samice nedosahuje ani čtvrtiny délky těla). Pokud sem dáš nějaké fotky, tak by neměl být problém to poznat.

dneska se ji čistila a zas prohlížela a dychá jak když má rýmu,má lehký potah na očích..jedla normálně a zatim nic nevylučovala,ale spí pořád..jen se vždycky když něco slyší tak se podivá a pak zase zaleze pod vodu do rohu a spí..jo a má na šířku 16cm a na délku 18cm,je silná-nohy..drápy má dlouhé na všech čtyřech,ocas má silný a dole takovou bouli..ale to dřív neměla-nebo sem si toho nevšimla...fotky sem bohužel nedam,protože nemam jak..jinak děkuju moc..počkam do patku(dřiv to nestihnu) a uvidim jestli se to nezlepší a zajedu s ni k věterináři.jo a prosim tě do čeho jí mam dat až tam pudu?nikdy sem s ní nikde nebyla..

tak sem s ní byla a doktora(měla sem ji v krabici a byla docela hodná)chudinka dostala injekci-bolelo mě to za ní::)-dal jí nějaky vitamíny(nkvůli očím atd.).řikal že když se to nezlepší tak za 3týdny na přepíchnutí..jo a je to prý holka..tak sem ráda že to neni nic vážnýho..jinak vám děkuji za rady..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...